Marko Todorov / Hanza Media / Hanza Media
NEDOSTAJE NAM NABOJ

ČAČIĆ DETEKTIRAO GLAVNI PROBLEM VATRENIH 'Vidjeli ste na što sliči nogometni stadion, u Turskoj su pune tribine, svi mašu zastavicama'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. rujan 2017. 21:50

U susretu osmog kola europskih kvalifikacija za plasman na svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, nogometna reprezentacija Hrvatske je u Eskisehiru izgubila od Turske 0-1 ugrozivši svoj plasman na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji. Pogodak odluke koji je Turke vratio u život, a nama zakomplicirao situaciju, zabio je Cenek Tosun u 75. minuti.

Hrvatska je usprkos porazu zadržala vodstvo na ljestvici sa 16 bodova, koliko sada ima i Island nakon pobjede protiv Ukrajine 2-0. Turska je sada treća sa 14 bodova, a Ukrajina na četvrtom mjestu također ima 14 bodova.

Kvalifikacije završavaju u listopadu s posljednja dva kola. Hrvatska će 6. listopada ugostiti Finsku, a tri dana kasnije će u posljednjem kolu gostovati u Kijevu protiv Ukrajine.

Izbornik Ante Čačić osvrnuo se i dan kasnije na utakmicu i danji tijek kvalifikacija u emisiji RTL danas. Prvo komentar izbornika bio je odgovor na Modrićevu konstataciju kako reprezentaciji nedostaje naboja.

- Nemamo problema u svlačionici, ali nedostaje nam naboj, zbog te atmosfere i uvjeta u kojima igramo. Vidjeli ste na što sliči nogometni stadion, u Turskoj su pune tribine, svi mašu zastavicama. To je podrška koju mi nemamo. Naši reprezentativci na čelu samnom imaju borbu sa svima od prvog dana, a najveća je ona s uvjetima koje u Hrvatskoj naši igrači nemaju kada dođu iz kvalitetnih sredina. Imamo velikih problema s mjestima na kojima treniramo i na kojima se pripremamo.

Tri utakmice, tri boda, jedan postignuti pogodak. Na čemu temeljite optimizam u nastavku kvalifikacija?

- Hrvatska je i dalje na vrhu, dali smo najviše golova, a primili najmanje. Ipak činjenica govori kako nismo efikasni. Hrvatska je dosta utakmica u ovim kvalifikacijama igrala ispod svoje razine.

Zašto je tome tako?

- Stvaramo prilike, ali ih ne realiziramo, igrači nam nisu u realizatorskoj formi. Mandžukić ne igra na poziciji centralong napadača u klubu, Kalinić je imao malu minutažu, Pjaca je bio ozlijeđen, a naši vezni igrači uglavnom u svojim klubovima kreiraju prilike za druge igrače poput Messija i ostalih koji su zaduženi za postizanje pogodaka. Ipak, držim da smo na dobrom putu i dobrom mjestu, imamo dvije utakmice do kraja i sve je u našim nogama. Naši će igrači vrlo brzo dobiti veće minutaže i smatram kako će sve izgledati bolje, ja sam optimist i bit ćemo u Rusiji.

Vida, Lovren, pružaju li ostali ono što se od njih očekuje s obzirom što pružaju u klubovima?

- Najboje što Hrvatska ima od zdravih je na okupu.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
24. travanj 2024 07:47