John Sibley / REUTERS
UŽIVO OD 20.45 SATI

ČAČIĆ U ZADNJI ČAS PROMIJENIO ODLUKU? Evo zašto bi Brozović mogao ispasti iz prvih 11 za Tursku

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras protiv Turske otvara kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018, utakmicom protiv Turske na Maksimiru. Vatreni su u skupini I, s Finskom, Islandom, Kosovom, Ukrajinom i Turskom. Okršaj s pomlađenom i opasnom Terimovom momčadi možete pratiti od 20.45 na portalu Sportskih novosti.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 05. rujan 2016. 12:28

HRVATSKA - TURSKA (20.45)

HRVATSKA: Kalinić - Vrsaljko, Ćorluka, Vida, Strinić - Rakitić, Modrić, Badelj - Pjaca, Mandžukić, Perišić

TURSKA: Babacan - Ozbayrakli, Topal, Serdar Aziz, Koybasi - Tolga, Tufan, Calhanoglu - Mor, Tosun, Sen

---------------------------------------------------------

Ante Čačić je pred ogled s Turskom imao samo jednu dvojbu, a to je izbor između Marka Pjace i Marcela Brozovića. Ostale figure već su bile posložene.

Izgleda da je konačno odlučio te da će danas protiv Turaka od prve minute istrčati Marko Pjaca, napadač Juventusa. Ima logike u Čačićevu izboru, današnja utakmica ipak nije ista kao ona koja se igrala na Parku Prinčeva, na otvorenju Europskog prvenstva u Francuskoj.

Iako se igra bez gledatelja, Hrvatska je domaćin, te je izbornička logika jasna - treba igrati s jačim ofenzivnim gardom. Za to je Pjaca kao stvoren, prodoran, moćan i okomit napadač.

Također, nikako nemojte smetnuti s uma da Turci u Maksimiru predstavljaju skroz novu obranu, s četiri nova igrača u odnosu na Euro. To je vrlo bitna činjenica, jer ta linija sigurno nije idealno uigrana. Iako se predstavila na prijateljskoj utakmici s Rusijom, tek joj je danas pravo vatreno krštenje. Zato zadnju četvorku treba stisnuti, napasti je iz svih oružja, ne dati joj disati. Na bokovima Perišić i Pjaca, u vrhu napada Mandžukić, ofenzivni vezni Rakitić, neće Turcima biti lako. Zato je, eto, ta posljednja Čačićeva odluka bila - Pjaca.

Ostalo je sve jasno, kapetan Luka Modrić predvodit će još kolegu veznjaka Badelja, te obrambenu formaciju Vrsaljka, Vidu, Ćorluku i Strinića. Logičan je i izbor stoperskog para s Eura, Vide i Ćorluke, bez obzira što je stigla bitna figura Liverpoola, Dejan Lovren. Stoper s Anfielda nije bio na Euru, dok je spomenuti dvojac skroz uigran. Ali, naravno, povratak Lovrena itekako je bitna stvar za Vatrene, imat će prilika u nastavku kvalifikacija, njegova kvaliteta je neupitna.

Dakle, Ante Čačić s logičnim sastavom napada Tursku, želi nastaviti uspješnu priču koju je započeo plasmanom na Euro te predstavama u Francuskoj.

Linker
22. travanj 2024 11:39