Matej Mitrović
 Joosep Martinson / Getty Images
ON IH JE DOBRO UPOZNAO

CIJELA HRVATSKA IH ŽELI U DOKVALIFIKACIJAMA, POBIJEDILI SMO IH BEZ MODRIĆA, RAKITIĆA..., ALI ISTINA JE MALO DRUGAČIJA 'Jedan skok može biti koban!'

MATEJ MITROVIĆ Hrvatski reprezentativac iz Bešiktaša o reprezentaciji Sjeverne Irske
Piše: Mateo SučićObjavljeno: 16. listopad 2017. 00:59

Sjeverna Irska kao potencijalni suparnik u dodatnim kvalifikacijama? Ne zvuči nimalo loše. Baš naprotiv. Iako je riječ o reprezentaciji koja je pokraj Češke i Norveške izborila dodatne kvalifikacije, nedvojbeno je riječ o najslabijem potencijalnim suparnikom u baražu.

S kojom, uz to, Hrvatska nema ni tako loša iskustva. Prije manje od godinu dana Vatreni su se prošetali Windsor Parkom, nakon tri godine nanijeli domaći poraz Sjevernoj Irskoj i pokazali svu raskoš kvalitete i igračkog talenta u svojim redovima. I to bez Modrića, Rakitića, Perišića, Brozovića...

Ragbijaš Magennis

- Ispada da smo ih lagano pobijedili, ali nadobivali smo se i malo batina - sjeća se Matej Mitrović utakmice u Belfastu u kojoj je zajedno s Vidom držao sredinu hrvatske obrane.

Nije bilo Laffertyja koji je najbolji strijelac Sjeverne Irske iz aktualnog kadra, ali je nekoliko igrača ipak pokazalo da imaju kvalitetu. I moć, naravno, sjećamo se nakon utakmice da je Leovac desno krilo Magennisa opisao kao igrača koji je fizički - ragbijaš.

- Pravi su prototip otočke momčadi koja je čvrsta u obrani, koja je agresivna i koja puno koristi duge lopte. Naravno, to znači i puno duela, ali i da trebaš biti koncentriran cijelu utakmicu jer jedan izgubljeni skok ti može stvoriti puno problema.

Spomenuo je Mitrović tu defenzivnu kvalitetu Sjeverne Irske, tome u prilog ide i podatak da im nitko osim Njemačke u kvalifikacijama nije postigao pogodak (protiv Norveške su sami sebi zabili).

- Reprezentacija su koja dobiva malo golova i ta utakmica u kojoj smo ih pobijedili 3:0 ne treba biti nikakvo mjerilo. Baš kao i mi igrali su bez nekolicine igrača koji su inače prvotimci. Nekada je lakše igrati protiv reprezentacije koja se želi nadigravati, ali s obzirom na ulog dodatnih kvalifikacija, koga god da dobijemo bit će čvrsto, pokušat će se smanjiti mogućnost svake pogreške.

Iako su na papiru najslabiji potencijalni suparnik, Mitrović se ipak nije želio zalijetati i Sjevernu Irsku istaknuti kao želju za ždrijeb.

- Svaka je reprezentacija do ovog dijela došla jer ima kvalitetu. Kada vidimo da ni u dodatnim kvalifikacijama nema Nizozemske ili Ukrajine mislim da je to dovoljan razlog da nikoga ne podcijenimo. Oni će sigurno na svoj način pokušati doći do prolaza i s kim god da budu igrali imat će svoje šanse - zaključio je Mitrović.

Linker
25. travanj 2024 13:22