Screenshot: HTV

EKSCES ZA KOJI NEMA OPROSTA

ĆIRO BLAŽEVIĆ ZAPREPAŠTEN IZBACIVANJEM NIKOLE KALINIĆA! E to mu nije bilo pametno! Što je tek meni napravio Igor Cvitanović, ma tu nema popusta...

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 18.06.2018. u 14:54

 • Miroslav Ćiro Blažević, najuspješniji hrvatski izbornik, ostao je začuđen pa se može kazati i zaprepašten na vijest o isključenju Nikole Kalinića iz reprezentacije Hrvatske sa Svjetskog prvenstva u Rusiji.

  - Čim sam čuo tu ružnu vijest odmah sam a priori unaprijed dao pravo izborniku. A pogotovo kad sam saznao razloge. Jednostavno, Kalinić nije postupio pametno, pa u krajnjoj liniji ni korektno, stavio je izbornika pred zid i svaka druga odluka bila bi opaka, nanijela bi zla - rekao je Blažević.

  Prisjetio se kako je i on udaljio iz reprezentacije s priprema Igora Cvitanovića, kao i Ivicu Mornara. Poseban slučaj bio je Cvitanović:

  - Tražio sam od nekoliko igrača da urade još par krugova, da istrče neke dionice, a Cvita je odbio, kao on to neće, ne može, ne želi. Podviknuo sam da bi vidio kako je vrag odnio šalu, tada su ga Prosinečki i Vlaović, koji su također trebali trčati runde zagrlili, govorili mu da ne prkosi, da se mora podčiniti… Oni su otrčali, a Cvitanović je otišao. E tu nema popusta.

  Blažević je rekao da se igrač može osjetiti pogođenim, da mu može biti "ne znam koliko krivo", ali zbog homogenosti momčadi "mora progutati sve pa i to da se osjeti podcijenjen".

  Ćiro tvrdi da taj eksces Kalinića neće narušiti ambijent naše reprezentacije, dapače, da će pojačati zajedništvo.

  Iz drugih medija