CROPIX
'NIJE GA MOGAO SPASITI NI MAMIĆ'

ĆIRO EKSPLODIRAO KAD JE ČUO TKO PREUZIMA HRVATSKU 'Sine moj, ja sam imao najbolju soluciju za novog izbornika! Imam ih čak dvojicu!'

Piše: Tihomir HrgaObjavljeno: 07. listopad 2017. 15:01

Sve se dogodilo preko noći, kako to već obično ide u hrvatskom nogometu. Ante Čačić je nakon remija s Finskom na Rujevici dobio otkaz, Zlatko Dalić instaliran je na poziciju izbornika u konkurenciji Matjaža Keka, i sada čekamo ponedjeljak i još jednu premijeru debitanta u utakmici koja će odrediti sudbinu hrvatskog nogometa.

Za mišljenje i prvi komentar pitali smo Ćiru Blaževića, velikana koji je u bogatoj karijeri surađivao i s novim izbornikom.

Zlatko Dalić novi je izbornik hrvatske reprezentacije...

"Ja Dalića dobro poznajem, on je jedan visoko moralni dečko koji je napravio velike rezultate i na najbolji način svratio pozornost na sebe. Doduše, to je napravio u arapskim zemljama. Ali sine, da ti odmah kažem, ja sam imao najbolju soluciju za novog izbornika, imam ih čak dvojicu! A to je da Mamić uzme reprezentaciju zajedno sa Šukerom i da njih dvojica odrade to kako su do sada radili. Da stave krunu na genijalan posao u ovim kvalifikacijama. Pa čovječe božji, ja sam vikao 'upomoć' prvog dana kad je Mamić odlučio da bude Čačić. Zašto barem sada ne bi preuzeli odgovornost? Smjenili su najboljeg izbornika, a to je bio Igor Štimac! S njim bi danas imali reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu, zapamti to! Štimac bi bio najbolji od sviju!".

ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - MAY 18:  Al Ain Manager Zlatko Dalic is thrown in the air by his players after winning the Presidents Cup Final match between Al Ain and Al Ahli  at Zayed Sports City on May 18, 2014 in Abu Dhabi, United Arab Emirates.  (Photo by Francois Nel/Getty Images)
Francois Nel/Getty Images / Getty Images

Što Zlatko Dalić ili bilo tko drugi može napraviti u 48 sati koliko je ostalo do odlučujuće utakmice s Ukrajinom u Kijevu?

"Problem je samo psihološke naravi. Ne znam kako je došlo do svega ovoga, je li to odlučio Šuker ili Mamić, ali ja prema Daliću ne mogu nego bit afirmativan. On je godinu dana bio moj pomoćnik. On je jedan korektan čovjek, pokazao je velike ambicije, ulagao je puno u sebe tijekom godina i ovaj rezultat koji je napravio u Emiratima je veliki rezultat, on potvrđuje da se formirao kao trener i nema nikakve dvojbe da je zaslužio da dobije priliku. Samo što ovo nije prilika, ovo je neprilika".

Što mislite, može li Dalić ukrotiti naše megazvijezde, Modrića, Mandžukića..., za koje se ionako neslužbeno priča da vode reprezentaciju.

"To je problem, da. On nažalost nema dovoljne reference da nastupi kao autoritet. Da kaže 'pička vam materina, šta je vama!?'. Ne znam, možda se isprofilirao. Ja znam da je nadareni trener, da ima znanje, ali ovdje treba jedan psiholog. Ja mu stvarno od sveg srca želim da napravi to čudo, ali to zapravo i ne bi bilo sportsko čudo vidjevši na vazi kvalitetu Ukrajine i Hrvatske".

Vaša prognoza za ponedjeljak?

"Ja sam gotovo siguran da će ekipa Hrvatske nakon svega ovoga reagirat na pravi način. Ako se vrati Ćorluka, to je jedan veliki adut za zadnju liniju. Veliki!"

Ante Čačić?

"Žao mi ga je, ali sam znao da je ovo pitanje dana. Da ga ni Mamić ne može spasit. Oni su skidali i Kovača i Štimca puno ranije. Sada su debelo zakasnili. Pa ja ću ti reć' - Mamić je najveći trgovac na svijetu, ali on o nogometu pojma nema! A vlada hrvatskim nogometom godinama! I nema ništa opasnije nego kad jedan neznalica uzme materiju i s njom vlada kako god hoće, a ne zna. I sve ovo danas što imamo je rezultat toga".

Jeste li se nadali da bi se možda mogli sjetiti i vas, barem za ovu jednu utakmicu?

"Ne sine, ne, ne... Kod njih.... Kod Šukera i Mamića svi mogu doć' samo ne smije Ćiro. Još prije sedam godina su radili ankete pa je narod htio da reprezentaciju preuzme Ćiro, ali gdje bi ja sad? To više ne. Sad je to iluzija. Gdje ću ja sa preko osamdeset godina vodit Hrvatsku, ja znam da nisam dementan još, ali jebat ga, godine ti ne dozvoljavaju, to bi bio jedan apsurd. Nisam se ni nadao niti očekivao jer znam njihovo razmišljanje i filozofiju. Čudi me samo da me nisu malo konzultirali oko svega, ali to su oni. Misle da su popili svu pamet svijeta, zato i jesu tako omraženi kod naroda jer nikad nisu mislili o narodu nego samo o sebi".

Linker
23. travanj 2024 11:08