REUTERS
IGRAČI NAJAVLJUJU - 'PAKAO'

ČUDO NA MAKSIMIRU: 'NEVJEROJATNO, ALI DOGODILO SE TOČNO ONO ZA ŠTO SAM SE MOLIO BOGU' Vatreni o Petkoviću: 'Dečko je pokazao da zna igrati nogomet...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. ožujak 2019. 00:26

Hrvatska nogometna reprezentacija je teže od očekivanog došla do pobjede protiv reprezentacije Azerbajdžana na početku kvalifikacija za EURO 2020. Vatreni su slavili s 2:1, no gosti su prvi došli u vodstvo. Izjednačio je branič Glasgow Rangersa Borna Barišić krajem prvoga dijela, a pobjedu je svjetskim viceprvacima donio Andrej Kramarić u samoj završnici susreta.

I igrači i navijači svjesni su da su, usprkos teško izborenoj pobjedi, tri boda ipak u džepu. Hrvatski reprezentativci i strijelci u tom okršaju istaknuli su važnost pobjede u prvoj kvalifikacijskoj utakmici:

Screenshot

"Zadovoljan sam jer smo pobijedili. Najavljivali smo da će biti teško, i bilo je teže od očekivanog. Molio sam Boga, nadao sam se nekakvom slobodnjaku i to se dogodilo. Nevjerojatno, ali dogodilo se, pogodio sam iz prekida. S Mađarima će biti još teže, ali sada se treba regenerirati, otići u Budimpeštu i pobijediti.", poručio je Barišić.

Hrvatski napadač Andrej Kramarić koji trenutno igra u zavidnoj formi donio je Vatrenima važna tri boda i priliku da se mirne glave uđe u nastavak kvalifikacija:

Screenshot

"Naravno da nismo željeli da se ovako odvija utakmica. Sretan sam zbog tri boda, ali sretan sam i zbog svojega pogotka, nastavio sam taj neki svoj niz. Tri boda su tu, dobili smo ono što smo najavljivali, iako nije bilo lako. Treba zaboraviti loše stvari i okrenuti se Mađarima. Tamo ćemo biti gosti, oni će biti napaljeni, bit će paklena atmosfera, ali nadam se da će se oni otvoriti i da će nam ta igra odgovarati. Mislim da ćemo na kraju slaviti i uspjeti dobiti tri boda. Mi smo danas igrali dobar nogomet, Petković je bio odličan, dečko je pokazao da zna igrati nogomet... možda su navijači htjeli više golova, ali bitno je da smo ostvarili rezultat.", zaključio je Krama.

Utakmica s Mađarskom na rasporedu je u nedjelju 24. ožujka u 17:30 h u Budimpešti.

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 08:21