Duje Klaric / CROPIX
CROPIX

REZERVNA VARIJANTA

CURE POSLJEDNJI SATI PRIJE ODLUKE O POVRATKU HRVATSKE NA POLJUD, NA POMOLU VELIKI PREOKRET: HNS ima novo rješenje za domaćinstvo utakmice s Mađarima!?

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 18.06.2019. u 19:32

 • Utakmica s Mađarskom zasad ostaje u Splitu, ali spremni smo reagirati ako se splitsko gradsko vijeće izjasni protiv organizacije, komentirao je sinoć član HNS-ova Izvršnog odbora vijest prema kojoj reprezentacija do daljnjeg zaobilazi Poljud. Srijeda je dan odluke: prvo će se ovom temom na redovitoj sjednici baviti splitski gradski vijećnici, a istog popodneva istječe i Uefin rok za prijavu domaćinstva kvalifikacijske utakmice u listopadu.

  Gabarite u kojima bi se priča mogla kretati priopćenjima su posljednjih dana zadali Naš Hajduk i Torcida. Premda je bivša Hajdukova uprava na čelu s Jasminom Huljajem u prosincu prošle godine HNS-u poslala pismo namjere u kojem zahtijeva domaćinstvo kvalifikacijske utakmice s Mađarskom (ili Slovačkom), raspoloženje se u međuvremenu promijenilo. Hajduk nije sretan što je Savez organizaciju listopadske utakmice s Mađarskom klubu dodijelio bez konzultacija. Ponovno se potežu ultimatumi koje je Hajduk svojedobno isporučio HNS-u kao preduvjet za otopljenje odnosa.

  HNS-ov direktor infrastrukture Marijan Kustić u ovoj je partiji diplomatskog nadmudrivanja početkom tjedna iz talona izvukao i stav koordinacija dvanaest braniteljskih udruga, koje zahtijevaju da Split nakon četiri godine čekanja napokon ugosti nacionalnu momčad. U utorak je, međutim, Torcida odgovorila porukom - branitelji, nismo impresionirani, zar ste prespavali posljednjih 20 godina? Što se među lokalnim političarima prevodi kao naputak za djelovanje, dakle za otkazivanje gostoprimstva Daliću, Modriću i društvu.

  Ako gradsko vijeće zaista spusti rampu HNS-u, utakmica s Mađarskom vjerojatno će biti preseljena na Rujevicu. U Savezu računaju da bi Osijek svakako bio zahvalan domaćin, ali zbog blizine mađarske granice žele izbjeći potencijalnu invaziju gostujućih navijača, zbog čega je Rujevica isplivala kao favorit...

  Iz drugih medija