Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
REAKCIJE NAKON TUNISA

DALIĆ ANALIZIRAO PORAZ U VARAŽDINU I OTKRIO ŠTO VATRENI POD HITNO MORAJU POPRAVITI Miljenik navijača iskreno poručio: 'Bili smo nikakvi'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. lipanj 2019. 01:25

Hrvatska je u Varaždinu u prijateljskoj utakmici poražena od Tunisa. Gosti su bili bolji s 2:1, a jedini pogodak za Vatrene postigao je Bruno Petković kojemu je to bio prvijenac za reprezentaciju.

Izbornik Dalić je u postavu uvrstio trojicu debitanata te je ujedno i prvi put eksperimentirao s formacijom 3-5-2. To se pokazalo promašajem, a nije pomoglo ni uvođenje Ivana Perišića, Luke Modrića, Marcela Brozovića i drugih standardnih prvotimaca u nastavku.

Domagoj Vida nehotice je igrao rukom u 69. minuti i tako skrivio jedanaesterac koji je urodio pogotkom za pobjedu Tunižana:

"Prije svega moram reći da je bila sjajna atmosfera u Varaždinu. A što se igre tiče... probali smo s tom formacijom, nije to bilo najbolje. Bili smo nikakvi. Mi smo pokušali igrati presing, tu smo se potrošili, natrčali smo se bezveze. Sreća da je ovo samo prijateljska utakmica pa neće biti većih posljedica. Idemo sada na zasluženi odmor", poručio je Vida.

Strijelac jedinoga pogotka Bruno Petković također nije mogao biti sretan iako je zabio prvi gol za Vatrene:

"Šteta zbog poraza, sigurno da smo htjeli zaključiti sezonu bez stresa i s pobjedom u Varaždinu. Jednostavno smo imali previše pogrešaka u prvome poluvremenu... igrali smo dobro u drugome poluvremenu, ali nije pomoglo. Vjerujem da ova momčad može i mora bolje."

Za kraj je izbornik Zlatko Dalić poručio:

"Nikad nije lijepo izgubiti, gorak okus ostaje, ali što je tu je... Ništa nije štimalo, bilo je previše pogrešaka. Ono što mi treba za deveti mjesec, što ćemo morati popraviti, je - igra protiv kontranapada. Sada idemo odmoriti pa ćemo vidjeti što i kako.", zaključio je izbornik.

Linker
19. travanj 2024 10:40