Foto: Duje Klaric / CROPIX
KAKO ĆE IZGLEDATI ZADNJA LINIJA

DALIĆ JE NA JEDNOG ČOVJEKA OZBILJNO RAČUNAO, A SADA SE NAŠAO U NOVIM PROBLEMIMA Tko bi trebao zaigrati uz trojac koji sigurno starta protiv Slovačke?

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 12. studeni 2019. 17:56

Matej Mitrović ponovno ima stare probleme iako se vratio nakon ozljede stopala, ovaj vikend još jednom nije mogao igrati. Stoper Cluba Bruggea prije nešto više od tjedan dana odigrao je prvu utakmicu nakon stanke. U Ligi prvaka ostao je na klupi, a jednako se dogodilo i u prvenstvenom srazu u nedjelju u kojem je njegova momčad doživjela poraz.

Iako je izbornik Zlatko Dalić na njega ozbiljno računao, Mitrović se požalio na obnovu ozljede. U ponedjeljak je stigao u Zagreb na okupljanje nacionalne vrste, međutim umjesto na trening, otišao je na dva pregleda. Prvi je bio magnetska rezonanca, a drugi CT. Liječnici su htjeli biti do kraja sigurni što ga muči i nakon pregledavanja nalaza došli su do zaključka da Mitrović ne može biti od pomoći Hrvatskoj za ovu akciju. Izbornik je aktivirao pretpoziv Josipu Juranoviću, kapetanu Hajduka, i tako popunio brojku obrambenih igrača.

Kako će izgledati obrana Vatrenih na Rujevici? Tri imena su sigurna - Tin Jedvaj, Dino Perić i Borna Barišić. Iako Barišić u ponedjeljak nije bio na treningu, ka o ni Josip Brekalo, novinarima je plasirana informacija da se radi o sitnim problemima i da će obojica biti spremni. Dalić je na startu treninga prvo zaustavio Jedvaja i s njim popričao, nešto mu tumačio, a nedugo zatim zvao je i Perića. Stoper Dinama pozorno je slušao izbornikove upute, a pretpostavljamo da se većina svela na podršku, da bez treme uđe u debitantski nastup u nacionalnoj vrsti, iako se radi o ogledu koji odlučuje tko će na Euro.

Izabere li Dalić da su stoperi Jedvaj - kojeg je do ozljede Mitrovića držao rješenjem za desnog beka, što je i igrao u reprezentaciji nakon operacije koljena Šime Vrsaljka - te Perić, na desnom braniču pojavit će se Karlo Bartolec, kao što je bilo u Trnavi s istim rivalom, ili Josip Juranović. Zadrži li izbornik Jedvaja na beku, u prvi postavu ulazi Duje Ćaleta-Car, tada bi on i Perić bili stoperi.

Mitrović je bio starter u Dalićevoj debitantskoj utakmici, prije otprilike dvije godine u Kijevu s Ukrajinom, no ostao je zadnji prekobrojni, jedini kojeg je vodio na pripreme, a ne i na Mundijal u Rusiju, budući da je izabrao Ćaleta-Cara. Mitrović nikad nije skrivao da ga je to pogodilo, a potom su ga oko Božića napale ozljede. Izvan terena bio je sve do pred kraj srpnja. Radilo se o gležnju. I kad je konačno sanirao stvar, pojavio se novi problem sa stopalom. Neovisno o težini trenutačne ozljede, Mitrović je opet u dugoj seriji u kojoj je odigrao samo jednu utakmicu, dakle i izvan pravog natjecateljskog ritma. Što također nije nebitno kad se radi o dvoboju za odlazak na završnicu velikog natjecanja.

Linker
20. travanj 2024 09:08