Ranko Suvar / CROPIX
OKUPLJANJE VATRENIH

DALIĆ NAJAVIO NOVE REPREZENTATIVNE AKCIJE 'Definitivno mijenjamo stil igre u odnosu na SP'; SLIJEDI TEŠKA ODLUKA 'On ima moje puno povjerenje, ali...'

Hrvatski reprezentativci okupili su se u Zagrebu, a izbornik Zlatko Dalić održao je u Hiltonu press-konferenciju na kojoj je govorio o zdravstvenom stanju u reprezentaciji i o tome što Hrvatsku čeka u prve dvije kvalifikacijske utakmice.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 18. ožujak 2019. 11:02

Hrvatska ovaj tjedan igra dvije kvalifikacijske utakmice za plasman na Europsko prvenstvo 2020. godine. Prva je na rasporedu u četvrtak kada Vatreni u 20.45 u Maksimiru dočekuju reprezentaciju Azerbajdžana, zatim slijedi nedjelja i gostovanje Mađarskoj (18.00).

Osim dvije spomenute reprezentacije, Vatreni u skupini E igraju još s Walesom te Slovačkom.

Do sada je za utakmicu s Azerbajdžanom u pretprodaji po povoljnijim cijenama prodano oko 12.500 ulaznica, no ulaznice će se i dalje moći kupiti preko interneta te na stadionu, ali po punoj cijeni (Zapad VIP 250 kuna, Zapad dolje 150 kuna, Istok 100, Sjever 60 kuna).

Tijek press konferencije:

10.10 - Početak press konferencije!

O ozljedama:

"Uputili smo dva pretpoziva koja smo aktivirali, u slučaju Bartolca i Petkovića. Pjaca je operiran i ja mu želim uspješan oporavak. Vidjet ćemo danas što će biti s Jedvajem, hoće li biti spreman, zato je tu Bartolc."

"Pozivam navijače da dođu na utakmicu, trebat će nam njihova podrška."

"Neću govoriti o problemima, neću gledati negativno. Ne želimo tražiti alibije. Od obrane samo je Vida na raspolaganju u odnosu na momčad sa Svjetskog prvenstva. Najveći je problem faza obrane, teško je to uskladiiiti, dobiti kompaktnost, kada je riječ o igračima koji nisu igrali dugo zajedno."

O tome tko bi mogao braniti protiv Azerbejdžana:

"Već smo razgovarali o tome tko će braniti. Nismo još donijeli odluku. Ja volim standardnost. Kalinić ima moje puno povjerenje, ali moramo vidjeti cijelu situaciju. Livaković je u formi. Vidjet ćemo kroz ova dva dana."

O ozljedi Jedvaja i Kramarićevoj formi:

"Jedvaj ima problema s mišićem, vidjet ćemo kakvo će danas biti stanje."

"Krama zabija konstantno i to me veseli. On je možda i u najboljoj formi od naših igrača koji igraju prema naprijed."

O taktičkoj pripremi utakmica:

"Moramo promijeniti stil igre u odnosu na Svjetsko prvenstvo. Sada smo mi favoriti, imat ćemo posjed lopte i nećemo moći čekati kontre i polukontre. Radit ćemo na tome da preko bokova napravimo višak. Bit će najopasnije kada izgubimo posjed, tada će se morati brzo reagirati."

"Kad izgubimo loptu, morat ćemo je brzo ponovno osvojiti."

"Sve ovisi o nama, kako mi budemo igrali. Rješenje na boku imamo. Bartolc je jedan od njih."

O Petkoviću:

"Petković je tip igrača kojeg trenutno nemamo u reprezentaciji. Protiv ovakvih obrana takav je igrač uvijek koristan. Vidjet ćemo u kakvom je stanju Rebić. Petković je s nama, i sigurno nam može pomoći."

O Azerbejdžanu i utakmici u četvrtak:

"Azerbejdžan je pozvao neke mlađe igrače, ali imaju neku konstantu, poznaju se. Imaju Brazilca Almeidu, s njim ćemo morati biti dosta oprezni. Morat ćemo paziti na dubinske lopte. To nije ekipa koju treba podcijeniti. Morat ćemo igrati jako ozbiljno."

"Očekujem puni Maksimir. Ono što je s nama bilo na ljeto, to je sada bilo s Dinamom. Možemo se sada ponovno okupiti. Pozivam sve navijače na utakmicu."

"Znamo našu povijest u kvalifikacijama. Ako nismo ozbiljni, imat ćemo problema."

Otvoreni trening danas od 19 sati na Hitrec-Kacianu

Hrvatska reprezentacija danas će od 19 sati na terenu Hitrec-Kacian, iza istočne tribine maksimirskog stadiona, imati javni trening. Svi koji žele vidjeti Vatrene večeras na treningu, moraju podignuti ulaznice, a mogu ih nabaviti na stranici HNS-a za prodaju karata. Mlađi od 16 godina, koji će se vjerojatno pokušati izboriti i za koji ‘selfie’, moraju doći u pratnji punoljetne osobe. To je prvi trening nakon dolazak igrača na kojem se ne radi taktika, obično je tek rekuperacija poslije utakmica koje su imali tijekom vikenda i puta do Zagreba.

Utakmica s Azerima igra se u četvrtak u 20.45. Ulaznice su u prodaji po nižoj cijeni na internetu od danas (ponedjeljak) u podne. Nakon toga može ih se nabaviti po punoj cijeni od 12 do 18 sati svaki dan na blagajni u Maksimiru. Po cijenama Zapad VIP 250 kuna, Zapad dolje 150 kuna, Istok 100, Sjever 60 kuna.

Vatreni u Budimpeštu lete u petak 22. ožujka, utakmica je u nedjelju

Do utakmice s Azerbajdžanom reprezentacija će boraviti u Zagrebu, a dan nakon tog susreta, u petak 22. ožujka, leti u Budimpeštu. Prema trenutačnom planu prvo će ujutro, od 11 sati odraditi trening na Maksimiru, a za 17.05 je predviđen let. Kad su prije tri godine igrali prijateljski susret, u mađarsku su prijestolnicu, istina iz Osijeka, i iz nje do Zagreba putovali autobusom. Tada je bilo prigovora igrača da je to naporno i dugotrajno, da nije na razini reprezentacije, eto sad imaju status kakav priliči svjetskim doprvacima. Utakmica u Budimpešti na stadionu Groupama Arena je u nedjelju 24. ožujka u 18 sati, a oni nogometaši koji se vraćaju u Zagreb imaju let u ponedjeljak u 13.10 iz zračne luke Ferenc Liszt.

Linker
18. travanj 2024 14:43