Tom Dubravec / CROPIX
IZBORNIK ZNA ŠTO ŽELI

DALIĆ NIJE POTVRDIO SUSRET S FRANCUSKOM, ALI ŽELI 'JAKOG' PROTIVNIKA 'Moramo biti spremni! Ne bih volio Srbiju u našoj skupini iz samo jednog razloga'

Zlatko Dalić još je jednom ponovio da je zadovoljan što ćemo imati otvaranje na Wembleyju, ali i da bi najradije izbjegao Srbiju i Škotsku
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. prosinac 2019. 18:44

Zlatko Dalić bio je gost HNTV-a gdje se, uz komentar na završenu polusezonu HNL-a, osvrnuo i na Euro 2020. godine...

"Naša skupina nije bila lagana, u njoj su bile četiri reprezentacije s prošlog Europskog prvenstva. Promjenjiva igra? Svjetsko prvenstvo uzelo je svoj danak. Mnogo naših igrača nije imalo kontinuitet, ozlijedilo se. Bilo je i dosta novih igrača tako da bi prvi dvoboj u nizu odrađivali dobro, ali dva dana kasnije bi ostajali bez snage i koncentracije", rekao je izbornik.

O mladima koji dolaze:

"Rekao sam i ranije, dok god sam izbornik bit ću zahvalan igračima iz Rusije. Oni su moji stožerni igrači, naši senatori. Neupitno je naša nogometna budućnost svjetla, ali ti mladi igrači moraju stasati uz Modrića, Perišića, Rakitića… Bit će im lakše. Znao sam da nam treba svježa krv i nova snaga nakon Svjetskog prvenstva, pogotovo nakon tog sjajnog rezultata jer smo ranije nakon velikog rezultata padali."

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Uoči Eura potvrdio je da želi jake protivnike, ali nije povrdio Francusku, koju je najavio Šuker:

"Zanimaju me samo jaki suparnici, a ne bildanje statistike u slabim utakmicama. Ne znamo još točno s kim ćemo igrati, ali želja je jasna. Prije SP-a igrali smo sve redom jake utakmice protiv Meksika, Perua, Brazila i Senegala. Tako želimo odraditi i dvoboje u ožujku i lipnju iduće godine."

O skupini na Euru:

"Ne možemo imati bolje otvaranje, nego utakmicu na Wembleyju protiv Engleske. Bit će 20.000 Hrvata, sjajna atmosfera. Ali, neće biti lako, pogotovo nakon polufinala na Svjetskom prvenstvu gdje smo ih dobili. Oni će tražiti osvetu. Češka? Dobila je Engleze, pokazala je kvalitetu. Kao posljednjeg člana skupine ne bih volio Srbiju zbog uvijek istih tenzija koje se pojavljuju u tom susretu, a i to je kvalitetna reprezentacija, a ne bih volio ni Škotsku jer bi igrali kao gosti.", zaključio je Dalić.

Linker
24. travanj 2024 08:48