Foto: Damir Krajac / CROPIX
SLUŽBENA PRESICA

DALIĆ OTKRIO DIO KARATA ZA OKRŠAJ PROTIV NEUGODNOG SUPARNIKA 'Ključno je kako ćemo mi izgledati, a igrat ćemo u sustavu 4-2-3-1'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. ožujak 2018. 09:13

Na službenoj presici hrvatski nogometni izbornik Zlatko Dalić najavio je što očekuje od prijateljskog okršaja protiv Perua i u kojoj bi formaciji Vatreni trebali zaigrati.

"Igrat ćemo protiv Perua kao i u tri prijašnje utakmice, u sustavu 4-2-3-1. Razmišljao sam o tome, ali nemamo mnogo vremena. Međutim, dobro je što smo ovdje i što igramo protiv Južnoamerikanaca. Tražio sam snažne suparnike, dobio sam ih, i nadam se dobrom iskustvu u ove dvije utakmice", rekao je Dalić uoči okršaja protiv Perua (u noći s petka na subotu u 1.30h) i Meksika četiri dana kasnije.

"Želimo se testirati na sudionicima Svjetskog prvenstva koji igraju slično Argentini, jednom od favorita za naslov svjetskog prvaka. Peru je prošle godine primio samo sedam pogodaka, igraju dobru obranu, a dobro poznajem i Farfanove kvalitete. Rado bih ih opet susreo i u drugom krugu Svjetskog prvenstva, zašto ne".

Soccer Football - 2018 World Cup Qualifications - Europe - Ukraine vs Croatia - NSC Olimpiyskiy, Kiev, Ukraine - October 9, 2017   Croatia coach Zlatko Dalic before the match   REUTERS/Valentyn Ogirenko - RC1C63E730F0
REUTERS/Valentyn Ogirenko

Bez obzira na sve, igra Vatrenih bit će, dakako, u prvom planu.

"Osnovni nam je cilj dati priliku svim igračima. Ključno nam je kako ćemo mi izgledati, a pobjeda bi nam bila važna za samopouzdanje", dodao je izbornik.

Linker
23. travanj 2024 12:23