Zlatko Dalić
 REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS
INTERVJU ZA SKY SPORTS

DALIĆ POSJETIO HRVATSKU KOLONIJU U ITALIJI Evo kako je odgovorio na škakljivo pitanje o transferu Luke Modrića

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 01. listopad 2018. 23:59

Zlatko Dalić odlučio je ovog ponedjeljka posjetiti milaski Inter, a glavni razlog njegovog dolaska u goste talijanskom velikanu su trojica hrvatskih reprezentativaca.

Kako nam je sve bliže novi nastup Vatrenih u Ligi nacija, tako je izbornik odlučio iz prve ruke provjeriti u kakvom su stanju Ivan Perišić, Marcelo Brozović i Šime Vrsaljko. Posebno je Dalića zanimala situacija s hrvatskim braničem koji se u nedjelju vratio treninzima sa suigračima, a s kojih je, podsjetimo, neko vrijeme bio prisiljen izbivati zbog ozljede zarađene u utakmici sa Španjolskom.

Dalić je ovu priliku iskoristio i za razgovor s Interovim trenerom Lucianom Spallettijem koji mu je sigurno mogao najbolje oslikati situaciju s hrvatskim trojcem.

"Razgovarao sam sa Spallettijem i Pierom Ausilijom o situaciji oko naših igrača. Vrlo je važno za sve nas da ih zaštitimo jer nije lako igrati u ritmu s puno utakmica. Moramo se brinuti oko njihovog stanja, posebno onog Šime Vrsaljka. Sa Spallettijem sam pričao i o budućnosti", prenosi Dalićeve izjave Sky Sport.

View this post on Instagram

Fc Internazionale Milan training centar

A post shared by Zlatko Dalic (@daliczlatko) on

"Marcelo je igrao jako dobro na Svjetskom prvenstvu, baš kao Perišić i Vrsaljko. Oni su nam jako potrebni. Najbolja pozicija za Brozovića je u sredini kada ima ulogu sličnu onoj Luke Modrića, no njih dvojica mogu igrati zajedno", komentirao je izbornik sjajni hrvatski vezni red.

Gotovo pa nemoguće bilo je izbjeći i komentar na temu koja je tijekom prijelaznog roka naveliko zabavljala nogometni svijet - dolazak Luke u Inter.

"Modrić je najbolji na svijetu i učinio je sve da zasluži tu titulu. Njegova budućnost? On će sam odlučiti. Ne znam što će se dogoditi u Interu jer jedino o čemu razmišljam je Hrvatska.

Podsjetimo, utakmica Hrvatske i Engleske u Ligi nacija igra se u petak 12. listopada.

Linker
18. travanj 2024 13:03