Zagreb, 100618.
Kristalna dvorana hotela Westin.
Svecana dodjela nagrade Trofej Nogometas u organizaciji HUNS-a i SN.
Na fotografiji: Zlatko Dalic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

PRVI HRVAT S BREROM

DALIĆ PRIMIO JOŠ JEDNO VELIKO PRIZNANJE PA OTKRIO SVOJ TRENERSKI SAN Izbornika nahvalio i direktor Intera: 'Jedan je od najboljih trenera na svijetu'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 04.02.2019. u 21:50

 • Zlatko Dalić dobio je još jedno veliko priznanje. Hrvatski izbornik u Milanu je ovog ponedjeljka, u prestižnom kazalištu Teatro dal Verme, primio Gianni Brera nagradu. Riječ je o priznanju nazvanom po pokojnom istaknutom talijanskom sportskom novinaru.

  Dalić je nagrađen za iznimno postignuće u 2018. godini, a radi se, naravno, o osvajanju svjetskog srebra s Vatrenima na povijesnom pohodu u Rusiji.

  "Moram se zahvaliti svojim igračima. Mi smo mala, ali ponosna zemlja i primanje ovakve nagrade važno je ne samo za mene, već i za sve igrače u Hrvatskoj. Moj je san trenirati ovdje, u Italiji", izjavio je Dalić nakon što mu je uručeno priznanje.

  Rad hrvatskog izbornika nahvalio je i direktor Intera Beppe Marotta:

  "Dalić zaslužuje ovu nagradu. On je postao hrvatski izbornik u teškoj situaciji i dokazao je kako je jedan od najboljih trenera na svijetu", komentirao je čelnik iz talijanskog giganta.

  Inače, ovdje se radi o nagradi u čijoj anketi glasaju novinari, treneri i javne ličnosti, a dodjeljuje se za najveća dostignuća u godini te za životno djelo. Napomenimo i kako je Dalić prvi Hrvat kojem je ta nagrada pripala od 2001. godine, tj. otkako se dodjeljuje. I jedini čovjek izvan Italije koji je ove godine dobio Breru.

  Nitko iz svijeta međunarodnog sporta nije toliko fascinirao Talijane kao Dalić.

  Iz drugih medija