ABU DHABI, UNITED ARAB EMIRATES - MAY 18: The Al Ain Manager Zlatko Dalic celebrates with support staff after winning the Presidents Cup Final match between Al Ain and Al Ahli at Zayed Sports City on May 18, 2014 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Francois Nel/Getty Images)
Francois Nel/Getty Images

POMAMA ZA HRVATSKIM STRUČNJAKOM

DALIĆ SE ZAGONETNO SMJEŠKA NA UPIT O NEMORALNIM PONUDAMA Evo koliko mu nude Kinezi, dobio bi tek za nijansu manje od iznosa koji zarađuje Zidane!

AUTOR:
  • Dražen Krušelj,
  • Jutarnji list

 • OBJAVLJENO:
 • 19.03.2019. u 08:13

 • Uspjeh Vatrenih na Mundijalu 2018. lansirao je hrvatskog izbornika Zlatka Dalića na pozornicu najuglednijih svjetskih trenera. Iako izbornik izbjegava svaki razgovor na tu temu, i više je nego jasno da Daliću i dalje pristižu tzv. 'nemoralne' ponude iz svih krajeva svijeta.

  Na pitanje opsjedaju li ga i dalje emisari arapskih i kineskih klubova ili u Aziji polako izlazi iz mode, Dalić se prvo zagonetno smješka, a onda ipak prihvati igru.

  Nakon nemoralne ponude prošle zime, Kinezi su se, saznajemo, vratili s dodatno nabildanim kontraktom.

  Klub se zove Dalian Yifang i hrvatskom izborniku nudi suradnju na tri godine uz plaću od 10 milijuna eura po sezoni, tek za nijansu manju od one koju će u madridskom Realu ubirati Zinedine Zidane.

  Damir Krajac / CROPIX
  CROPIX
   

  Usput, Dalića uz Hrvatski nogometni savez veže ugovor koji je neslužbeno težak milijun eura bruto godišnje.

   

  Iz drugih medija