REUTERS/Antonio Bronic
KAD VEĆ MORA, NEKA BUDE SPEKTAKL

DANAŠNJI DAN JE ZA ZLATKA DALIĆA VIŠE OD SPORTA Proslavljeni izbornik uložio je vlastiti novac i bacio rukavicu izazova moćnicima u svome gradu

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 11. lipanj 2019. 21:06

Kad već mora, neka bude spektakl, vjerojatno je mislio Zlatko Dalić nakon što mu nije uslišena želja da u lipnju, po Walesu, Vatrene pošalje na turističke destinacije i eskivira prijateljsku utakmicu. FIFA i UEFA neumoljive su poput sudbine, po novoj shemi sve nacionalne momčadi moraju biti na terenu u svim predviđenim terminima, pa tko nema sraz za bodove ili dogovoren prijateljski ogled, oni mu nađu rivala.

Tunis je došao u našu zemlju, a izbornik doveo Hrvatsku u svoj Varaždin. Nije mogao dati ljepšu zahvalu za veličanstven dan koji su mu priredili po povratku za Svjetskog prvenstva, na središnjem trgu njegovo ime klicalo je 25 tisuća sugrađana. Za takvu priliku, kad vodi reprezentaciju pred ljudima koji su navijali za njega kao igrača i trenera, u kraju koji mu je odredio karijeru, jasno da mu je bitno da ekipu predvodi zlatna lopta Luka Modrić i da se odazovu svi asovi koji mogu.

Puno jača potpora

No današnji nastup Vatrenih u gradu baroka nije samo Dalićevo “hvala, dragi moji”; to je i prilika da se po drugi put u mjesec dana napuni stadion te gradskim i županijskim čelnicima poruči da Varaždin može imati prvoligaški nogomet, ali za to treba puno jača potpora.

Varazdin, 180519.
Na Gradskom stadionu igra se utakmica 25. kola 2. HNL Varazdin - Sibenik.
Na fotografiji: Zlatko Dalic.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Angažmanom Dalića, Branka Ivankovića, Davora Vugrinca, Tomislava Vrbanjaka i s njima povezanih Varaždin se iz petog nacionalnog nogometnog ranga vratio u elitni nakon sedam godina, jedan od nekad najvažnijih rasadnika talenata u državi ide prema revitalizaciji, ali profesionalni nogomet uvijek je bio skup, danas pogotovo.

Obljetnica proslave

Dalić, koji je uložio vlastiti novac, baca rukavicu izazova i Ivanu Čehoku i Radimiru Čačiću da pokažu jesu li spremni poduprijeti prvoligaša na pravi način ili će njegova sudbina biti prepuštena isključivo pojedincima.

Za reprezentaciju je ovo prijateljska utakmica, za Dalića događaj koji još jednom potvrđuje važnost sporta koji je “više od sporta” i koji pokazuje koliko nogomet znači Varaždincima. Ne naprave li u Varaždinu ozbiljan budžet i kvalitetnu ekipu, mogli bi u najvišem rangu trajati poput jogurta. I potom će nanovo svi uglas pjevati: šteta za Varaždin, a baš ima potencijala!

Otkako je izbornik, Dalić ne gazi po “pustinji”, ali ne provodi previše vremena ni na adresi prebivališta, jer od ruskog srebra vjerojatno nema čovjeka u zemlji koji u jačem tempu mijenja lokacije želeći udovoljiti mnogima. Ipak, susjedima je obećao da će 17. srpnja obilježiti obljetnicu proslave na kojoj su prigodno svoju ulicu nazvali Ulicom Zlatka Dalića.

A prije toga se potrudio da imaju još jedan dan nogometa u Varaždinu...

Linker
25. travanj 2024 18:53