CROPIX
NAMEĆU SE BROJNA PITANJA

DANI OLMO U HRVATSKOJ REPREZENTACIJI? Izabere li vatreni dres, Dinamov dragulj imat će žestoku konkurenciju! Evo na koje sve pozicije može pucati

KONKURENCIJA Hrvatska je bogata igračima koji pokrivaju Katalončeve najjače pozicije
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. prosinac 2017. 00:28

Dani Olmo hrvatski reprezentativac? Ideja jako dobro zvuči, koliko god je daleko. Olmo je prvenstveno krilni ofenzivac, napadač i veznjak, iako je u Dinamo igrao i druge role u sredini terena. Jači su mu forte pas i završnica nego defenziva, kad bi bio na raspolaganju hrvatskom izborniku, koji preferira raspored 4-2-3-1, Katalonac bi pucao na jedno od tri mjesta iza napadača.

Ivan Perišić ključni je čovjek u tim rolama, frontmen igre preko kojeg se otvaraju mnoge ofenzivne akcije i čija velika djela očekujemo i u Rusiji. No, As Intera dobro će prijeći granicu od 30 godina kad bi Olmo mogao steći pravo nastupa za Vatrene i trebat će razmišljati o tome tko će ga naslijediti.

U Grčkoj je na desnoj strani igrao Mario Mandžukić, iza špice Luka Modrić. Na tim mjestima šansu zna dobiti i Andrej Kramarić, a desno je kod Ante Čačića često bio Marcelo Brozović. Marko Pjaca tek se probijao dok ga nije zakočilo puknuće križnog ligamenta. Zlatko Dalić vratio je Antu Rebića, Čačić je redovito pozivao Duju Čopa. No, Olmo bi jednom mogao biti konkurent samo ovima mlađima.

S Olmom i bez Olma Hrvatska na krilu ima nogometaše od kojih se očekuje da napreduju i naprave značajnu karijeru. Ne samo od Marka Pjace, koji je igrao na Euru u Francuskoj i član je Juventusa, nego i od Josipa Brekala, Nikole Vlašića, pitanje je što će biti s Alenom Halilovićem... Od mladih dolaze Antonio Marin, možda Dario Špikić.

Zanimljiv materijal

No Olmo nije samo igrač za aut-crtu, odličan zna biti i u sredini, iza napadača. Luka Modrić pri kraju je reprezentativne karijere, ali Mateo Kovačić i Marcelo Brozović itekako još misle nositi nacionalni dres. I Ivan Rakitić, dakako, iako je deset godina stariji od Olma. Za taj ofenzivni dio veznog reda apsiracije ima Marko Rog, a sigurno će ih istaknuti i tkogod drugi. Primjerice jednog dana nadareni Hajdukov igrač Tonio Teklić, godinu dana mlađi nego što je Olmo.

Katalonac je u modrom dresu tek naznačio darovitost i klasu koja odskače od prosjeka, sam govori da mu je Španjolska prioritet, što ne čudi. Hrvatska ima dobru konkurenciju, Furija, u pravilu, još jaču. Je li on španer koji bi mijenjao budućnost hrvatske reprezentacije, prerano je reći, ali svakako bi veselilo da bude u konkurenciji. Olmo je kvaliteta kojoj bi jednog dana moglo biti mjesta među Vatrenima, to je sigurno, a o njemu, ali i o rivalima ovisi u kojoj ulozi.

Linker
20. travanj 2024 00:28