Soccer Football - International Friendly - Portugal v Croatia - Estadio Algarve, Faro, Portugal - September 6, 2018 Croatia's Lovre Kalinic and Domagoj Vida in action with Portugal's Pizzi REUTERS/Pedro Nunes
REUTERS/Pedro Nunes

ZA NJEGA NEMA PROBLEMA

DANIJEL SUBAŠIĆ MOŽE 'MIRNO SPAVATI' U MIROVINI, HRVATSKA JE DOBILA PRAVOG NASLJEDNIKA 'Svaka čast ekipi, nitko prije nas to nije uspio napraviti'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 07.09.2018. u 00:27

 • Umjereno zadovoljstvo bilo je među igračima nakon remija s Portugalom u prijateljskoj utakmici u Faru (1:1). Lovre Kalinić, koji je još jednom bio na visokoj razini i potvrdio da Danijel Subašić može "mirno spavati" u reprezentativnoj mirovini, na pitanje je li zadovoljan, kazao je:

  - Najbitnije je da pružamo maksimum svaki od nas, to je jedino što te može držati. Ako si i sto posto unutra, ponekad ni to neće biti dovoljno za rezultat, ali bitno je da daš najviše što možeš. Bilo je određene nepovezanosti među redovima, ali s obzirom da je dosta novih igrača, to je bilo za očekivati.

  Izbornik je kazao da rezultat nije imperativ?

  - Imperativ nije u startu za pobijediti utakmicu, poput ove, ekipa je dosta nova, ali realno, koju god igru igraš, makar i u hotelu, želiš pobijediti. Tako jasno i utakmicu. Svakog vesele pobjede i to dosta zbliži grupu. Pokušali smo svladati i Portugal, ali oni su jako dobar protivnik.

  Konačno smo im zabili gol.

  - Svaka čast ekipi, nitko prije nas to nije uspio napraviti.

   

  Čvrsto ste zauzeli jedinicu.

  - Duže vremena sam znao za to, prije SP-a je dao naslutiti da će doći do takvog raspleta, sigurno sam sretan i ponosan. Odgovornost je malo veća nego prije, ali na meni je da samo radim kvalitetno i iz utakmice u utakmicu dajem 100 posto.

  Slijedi Španjolska?

  - Sigurno da i oni imaju neke svoje mane, pa ćemo pokušati naći šupljinu u njihovom redovima.

   

  Ivan Santini ušao je u drugom poluvremenu:

  - Dobar je dojam, zadovoljan sam, iako je jasno da to može i bolje. Na meni je da belgijsku formu prenesem i u reprezentaciju, sigurno da mogu i ja i momčad više pokazati u sljedećim susretima.

  Iz drugih medija