REUTERS/Jim Young / REUTERS
ČESTO DOĐU TE MISLI

DARIO ŠARIĆ ISKRENO PRIZNAO: 'Apsolutno, bio bih bolji igrač da zadnjih pet, šest godina nisam svaki put igrao za Hrvatsku!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. listopad 2018. 15:44

Zanimljivu ocjenu o svojem igranju za hrvatsku reprezentaciju dao je košarkaš Hrvatske i Philadelphia 76sa Dario Šarić u razgovoru za američki NBC. Na opasku da njegova igra u klubu pati zbog igranja za Hrvatsku, Šarić je bez uvijanja odgovorio.

"Igranje za Hrvatsku mi jako puno znači, ali kroz glavu vam često prolazi da ćete biti bolji igrač ako propustite koje ljeto. Možda bih mogao više vremena provesti u SAD-u radeći na svojoj igri. Apsolutno, smatram da bih bio bolji igrač da zadnjih pet, šest godina nisam svaki put igrao za reprezentaciju. Mislim da bih bio bolji igrač, ali na kraju dana, sve se svodi na pobjeđivanje, a želite pobjeđivati i s reprezentacijom", rekao je Šarić, koji ima malo sporiji ulazak u sezonu, uostalom kao i prošle godine.

Dec 23, 2017; Toronto, Ontario, CAN;  Philadelphia 76ers forward Dario Saric (9) dribbles the ball past Toronto Raptors center Jonas Valanciunas (17) in the second half at Air Canada Centre. Mandatory Credit: Dan Hamilton-USA TODAY Sports
Dan Hamilton / USA TODAY Sports / Reuters
Dario Šarić i Jonas Valančiunas

U prvih pet utakmica NBA sezone Šarić ima oko 37 posto šuta iz igre, i manje od 30 posto šuta za tricu. Kada se tome pridoda loš start 76sa, jasno je da će nešto ubrzo trebati mijenjati.

"Nadam se da ću uhvatiti ritam, neće to trajati čitavu sezonu. Mislim da se popravljam iz utakmice u utakmicu i radim korak naprijed. To nije upitno. Ne mislim da igram toliko loše da sam neprepoznatljiv ili slično", rekao je Dario.

Linker
20. travanj 2024 06:03