Bartolec
 Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
IZ SVLAČIONICE

DEBITANT SE NADA NOVOM POZIVU ZLATKA DALIĆA 'Izbornik je rekao da je zadovoljan, nadam se da mi nije zadnja utakmica u hrvatskom dresu'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 16. listopad 2018. 12:27

U prijateljskom susretu igranom na Rujevici hrvatska nogometna reprezentacija je pobijedila Jordan sa 2-1. Golove za Hrvatsku zabili su stoperi Domagoj Vida (24) i Matej Mitrović (63), dok je strijelac za goste bio Baha Faisal (73). Matej Mitrović zabio je drugi gol za reprezentaciju.

- Najbitnije je što smo pobijedili, a za mene je posebno što sam dao gol u Rijeci gdje sam proveo jako lijepo vrijeme. Dominirali smo cijelu utakmicu, primili nesretan gol iz slobodnog udarca, ali sve ekipe sad igraju nogomet, sve su pobjede teške.

Karlo Bartolec dobio je kompliment izbornika Dalića.

- Izbornik mi je kazao da je zadovoljan, da me izvadio taktički. Ponosan sam, bila je prijateljska utakmica, no oni su bili napeti, mi smo doprvaci svijeta, svatko želi skinuti takvu momčad i dokazati se. I i ja sam zadovoljan, ali imam još puno prostora da napredujem i da bude bolje. Drugačije igramo u klubovima, sada vidim kako tko igra, gdje se tko kreće, nadam se da mi nije zadnja utakmica u hrvatskom dresu.

Komentirao je i pobjedu Tri lava.

- Sve ekipe su jake i svatko svakoga može dobiti. Pobjeda Engleske nije iznenađujuća, pokazali su to protiv nas, stvarali su šanse, mi smo bili kompaktni i izvukli bod. Mogli smo i dobiti, ali oni su bili bliže. Sad je sve otvoreno, ako dobijemo obje, budemo li kompaktni, to možemo, i biti prvi u skupini.

Visio mu je u zraku drugi žuti.

- Prvi start je bio malo neprofesionalan, u 45. minuti, nije bio potreban, drugi je start bio žustriji, ali nije bio za drugi žuti. Izbornik je vidio da sam na granici i napravio taktičku zamjenu.

Linker
16. travanj 2024 21:58