CROPIX
ŽALI ZA PRIMLJENIM GOLOM

DEJAN LOVREN PONOVNO POD POSEBNIM POVEĆALOM 'Morao sam bolje reagirati kod onog kornera! Morali smo imati četiri, ili pet razlike bez primljenog gola'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 12. studeni 2017. 18:34

Dejan Lovren pred uzvratnu utakmicu s Grcima prisjeća se maksimirske utakmice. I posebno sjajne atmosfere na stadionu. Navijači su opet svim srcem bili uz Vatrene, a dugo se čekalo da Vatreni dožive onakve ovacije.

- Stvarno je bilo prekrasno... Tako bi trebalo biti uvijek kad igra nacionalna vrsta. Uvijek, a ne svake tri godine! Odaziv i onakva podrška navijača također su bili velika pobjeda. U četvrtak smo, zapravo, ostvarili dvije pobjede: jednu na travnjaku, drugu na tribinama. Takvo nam je nešto nedostajalo sve ovo vrijeme. Posve je drukčije igrati uz takvu podršku, osjećaj je sjajan - priča nam Lovren.

Hrvatska je protiv Grka odigrala jednu od najboljih utakmica proteklih godina. Sve je štimalo, sve je bilo posloženo na najbolji mogući način. Dosta se ovih dana nakon veličanstvene pobjede analizirala vrhunska večer Vatrenih, tako da nema potrebe sve ponavljati. S Lovrenom smo razgovarali i prije maksimirskog ogleda. Sigurno znate što se odličnom hrvatskom stoperu Liverpoola događalo, ni to ne treba ponavljati. Međutim čak je i tada u najavi utakmice bio veliki optimist.

Svi smo profesionalci

- Kad sam vidio sve analize, zaključio sam da smo bolji od Grka, da imamo mnogo veću kvalitetu. Bio sam siguran u naš trijumf, čak s više pogodaka razlike. Znam što može ova generacija, znam kako dobro možemo igrati. A osim toga imamo i odličnu atmosferu.

Kad se još jednom vratio na taj prethodni okršaj s Grcima, još je nešto želio spomenuti.

- Sve što smo poželjeli - dobili smo! Onaj je rani pogodak bio jako, jako bitan.

Ono što je posebno bitno, nakon velike pobjede u Maksimiru nije u nacionalnoj vrsti bilo nikakvog slavlja, euforije.

- Nakon maksimirske utakmice vratili smo se u hotel, večerali te otišli na spavanje. Znamo da bez obzira na pobjedu i bez obzira na to što smo kvalitetniji slavlja nema dok je završimo posao. Ostali smo čvrsto na zemlji, znamo da nas danas čeka nova utakmica. Jest, imamo veliku prednost, ali koliko je puta nogomet pokazao da zna biti šokantna igra. Moramo biti jako oprezni, ćudljiva je ovo igra koja je često donosila čudesne preokrete. I kad misliš da je gotovo, nije gotovo. Tako da smo ovog trenutka maksimalno koncentrirani. Svi smo mi profesionalci, jasno nam je da niti jedne sekunde na Karaiskakisu ne smije biti opuštanja. Baš niti jedne sekunde.

Dejan Lovren jedan je od onih igrača s kojima uvijek možete razgovarati baš o svemu. Nije od onih koji bježe od kritika ili koji će prešutjeti neku svoju pogrešku koja se može dogoditi tijekom utakmice. Ali isto će se tako suprotstaviti kad vjeruje da mu je pripisano nešto za što nije krivac. Mi smo mu recimo kazali da je napravio grešku prije onog kornera nakon kojeg su Grci zabili glavom, pogodio je Sokratis.

- E, tu se ne slažem s vama. Lopta koju mi je vratio Vrsaljko nije trebala ići prema meni. Da sam krenuo žešće, mogao sam napraviti jedanaesterac. Više si zamjeram što su nam zabili nakon kornera, tu sam morao bolje reagirati, ne dopustiti da Sokratis pogodi glavom.

Potvrda kvalitete

Kad smo mu rekli da nema veze, ionako je završilo 4:1, kazao je:

- Ne, ni tu se ne slažem. Trebalo je završiti 4:0! Ili 5:0, imali smo još šansi. Nije mi drago što smo primili pogodak. No dobro, imamo prednost koja izgleda jako dobro, ali danas moramo potvrditi svoju kvalitetu. Nikako ne smijemo dopustiti da nešto krene u krivom smjeru. Nakon današnje utakmice želimo biti u Rusiji, veseliti se još jednom velikom natjecanju - zaključio je Lovren.

Linker
22. travanj 2024 10:56