Dan Mullan/Getty Images / Getty Images
FLASTER ZA KAPETANA

DINAMOVA LEGENDA UPOZORAVA DALIĆA 'Skibbe će dodijeliti 'policajca' Luki Modriću, a upravo on je jedini igrač koji je dorastao tom zadatku'

Hrvatski insajder iz Grčke Velimir Zajec otkrio je u razgovoru za Jutarnji list da grčki izbornik priprema poseban recept za Luku Modrića.
Piše: Dražen KrušeljObjavljeno: 08. studeni 2017. 23:53

Sprema li grčki izbornik neko neočekivano rješenje za Maksimir, pitamo Velimira Zajeca.

- Siguran sam da će Skibbe dodijeliti 'policajca' Luki Modriću kako bi ograničio njegov utjecaj u kreaciji napada. Zeca, Portugalac s grčkom putovnicom koji danas igra u Kopenhagenu, jedini je motoričan igrač koji je taktički dorastao tom zadatku. Ima Skibbe u veznom redu i Tziolisa te Samarisa, ali njih čekaju drukčiji zadaci. Tziolis je dobar distributer lopte s lijepim pregledom igre, opasan skakač, vrlo koristan u prekidima koji su zapravo glavno grčko oružje, ali neokretan u obrani.

Kako biste na Dalićevu mjestu komponirali napad?

- Gurnuo bih Kramarića na vrh trokuta ispred Modrića i Rakitića kao dvojice zadnjih veznih igrača. 'Krama' je znalac koji dobro pliva u međuprostoru, zna podvaliti loptu napadačima, a može zabiti gol udarcem s distance. U vrhu Mandžukić, na jednom boku Perišić, a na suprotnu stranu može i vezni igrač, netko poput Brozovića.

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Linker
21. travanj 2024 00:06