CROPIX
NA POTEZU JE SPLIT

DOLAZAK HRVATSKE NA POLJUD I DALJE NIJE SIGURAN, A RAZVOJ SITUACIJE U ZAGREBU JE POSEBNO ZANIMLJIV 'Dobili smo stotine zahtjeva za ulaznicama...'

Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 13. lipanj 2019. 01:38

Hrvatska nogometna reprezentacija će sljedeću domaću utakmicu protiv Mađarske igrati na Poljudu, stigla je danas velika velika odluka iz HNS-a i zakotrljala priču koja će se rasplitati tek u narednim danima.

Susret je na rasporedu 10. listopada, ali i dalje nije sasvi sigurno da će sve biti baš tako kako su predvidjeli u HNS-u.

Glavni operativac HNS-a Marijan Kustić objasnio je situaciju za SN, a jednu je dilemu odmah želio razjasniti.

- Izvršni odbor jednoglasno je prihvatio kandidaturu Splita i Poljuda da budu domaćini utakmice koju protiv Mađarske igramo 10. listopada. Dakle, kandidatura postoji, a potpisao ju je tadašnji predsjednik Hajduka Jasmin Huljaj 7. prosinca prošle godine. Hajduk se tom prigodom kandidirao i za utakmicu koju u studenom igramo protiv Slovačke.

Zagreb, 220218.
Hotel Hilton, dvorana Oliva.
Konferencija za medije  Hrvatskog nogometnog  saveza sa Marijanom Kusticem.
Na fotografiji:  Marijan Kustic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX
Marijan Kustić

Nije li Hajdukova kandidatura bila uvjetovana zadovoljenjem nekih zahtjeva?

- Split se kandidirao, to vrlo lijepo stoji na potpisanom papiru. Mi smo zaprimili zahtjeve Zagreba, Rijeke, Pule i Osijeka, ali izabrali smo Split. Prije nekoliko dana bili smo iznimno dobro primljeni u Splitu i Omišu, izbornik i igrači izrazili su želju da na Poljudu ugostimo Mađare, a Izvršni je odbor to prihvatio.

Kustić je bio raspoložen samo za razgovor o kandidaturi, ali od nekih članova Izvršnog odbora neslužbeno smo dobili potvrdu da su uz kandidaturu bili napisani i određeni Hajdukovi zahtjevi, ali da nitko od njih nije te zahtjeve vezao uz samu kandidaturu.

Jeste li UEFA-i već poslali dopis da s Mađarima igramo u Splitu?

- Nismo, jer sljedeći je korak razgovor s predstavnicima Grada Splita i Hajduka. Oni su se kandidirali, mi smo ih izabrali, a sada moramo dogovoriti detalje glede organizacije utakmice. Očekujem da ćemo se naći u sljedećih nekoliko dana.

Ako je suditi po reakciji s Poljuda, ali i iz Ureda gradonačelnika Splita, lako je moguće da odbiju organizaciju utakmice.

- Ne želim ništa prejudicirati. Nakon što smo se odlučili za Poljud, odmah smo dobili stotine zahtjeva za ulaznicama, kao i brojne čestitke. Svi mi u Savezu želimo na Poljud, žele to igrači, kao i tisuće navijača iz Splita i Dalmacije - zaključio je Kustić.

NAŠ HAJDUK: 'Hajdukove prijedloge u smjeru poštenja nitko nije ni razmotrio, a kamoli proveo'

Nakon objave HNS-a da će se susret Hrvatska - Mađarska igrati u Splitu, kratkim priopćenjem oglasila se i udruga Naš Hajduk.

“Maćehinsko ponašanje HNS-a, izbjegavanje Splita i ignoriranje Dalmacije i Hajduka traje već dvadesetak godina. Nesumnjivo je da postoji veliko nezadovoljstvo time, te da ispašta i reprezentacija. Sve što tražimo je poštena i ravnopravna liga, micanje kriminalaca i korumpiranih nogometnih sudaca, uređen savez i čist nogomet. Ne vidimo tko može biti protiv toga i nevjerojatno je da nekoliko suvislih i konkretnih prijedloga u smjeru poštenja nitko nije ni razmotrio, a kamoli proveo. Domoljublje Hajdukovih navijača nitko nema pravo dovoditi u pitanje i svakoga tko to čini smatramo pijunom kriminalnih struktura koje sustavno uništavaju hrvatski nogomet”, poručili su iz Našega Hajduka. (dku)

Linker
15. travanj 2024 01:52