Ante Cizmic / Hanza Media / Hanza Media
HNS ODLUČIO

DUGO SU SE 'LOMILA KOPLJA', A SADA DVOJBE VIŠE NEMA Evo gdje će Vatreni igrati jednu od dvije najvažnije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 22. rujan 2017. 12:31

Danas se održava sjednica Izvršnog odbora HNS-a na kojoj će biti potvrđen domaćin kvalifikacijske utakmice za Svjetsko prvenstvo Hrvatska - Finska 6. listopada.

Iako je prvotno bio izabran Osijek, iako bi gotovo svi u HNS-u htjeli da to bude Slavonija, prema jučerašnjim informacijama iz Saveza, igrat će se u Rijeci, na Rujevici.

Zašto? Očekuje se da će na sjednicu doći i izbornik Ante Čačić i predstavnici NK Osijeka, jasno da izbornik želi najbolji mogući travnjak, da će Osječani iznijeti kakvo je stanje u Gradskom vrtu, no nedavna je inspekcija pokazala da je tamošnji teren manjkav, a logično je da nitko ne može ponuditi jamstvo da će baš 6. listopada biti u vrhunskom stanju. HNS, po novom, mora prijaviti zamjenski stadion, ali ne bi bilo moguće u samo dan-dva susret preseliti u Rijeku, zato će se to, po svemu sudeći, učiniti već danas. Reprezentaciji treba osigurati vrhunsku razinu, Rujevica ima najkvalitetniji teren u državi i to je razumsko razmišljanje koje presuđuje. Koliko god svi bili svjesni da je Osječanima neizmjerno krivo što se tako važan dvoboj neće igrati kod njih.

Dakle, ne bude li preokreta na Izvršnom odboru, počet će se spremati “akcija Rujevica”. Izbornik će ujedno objaviti imena igrača na koje računa.

Jučer u HNS-u nije bilo nikoga, ni predsjednika Šukera, ni izvršnog direktora Vrbanovića, koji je u Gradu rješavao pitanja kampa na Sveticama.

Naime, prihvaćen je prijedlog Saveza da se iz projekta izbaci druga faza izgradnje, koja je podrazumijevala atletsku dvoranu, što bi Skupština Grada Zagreba trebala izglasati 28. rujna. Tako će Svetice biti jeftinije 40-ak milijuna kuna, a ostat će svi nogometni i osnovni atletski sadržaji, kao i mjesta za rekreaciju. Valjda će se početi i graditi... U uredima HNS-a nije bilo ni tajnika Ivete ni pravnika Puhaka, koji su se nalazili u Gunji jer je dovršen projekt izgradnje četiri mala stadiona u tom kraju (ukupno osam terena) pokrenut nakon poplave.

Linker
19. travanj 2024 11:43