Screenshot: HNTV
BEZ ZADRŠKE

EKSKLUZIVA HNTV-A: MILAN BANDIĆ OTVORENO O TEMI KOJA JE PODIGLA VELIKU PRAŠINU Gradonačelnik Zagreba otkrio gdje će se graditi nacionalni stadion

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 10. rujan 2018. 14:30

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić uglavnom odbija velike razgovore i s novinarima komunicira brzinski, nerijetko manje ili više uspjelim dosjetkama.

No kao susjed s Pešćenice nije mogao odbiti zamolbu glavnog urednika Hrvatske nogometne televizije, Ivana Blažička, da odgovori na niz nogometnih pitanja.

Ponosan na doček reprezentacije, ustvrdio je da gradovi mogu učiti od Zagreba o toleranciji, ali ubrzo su otvorene i bolnije teme.

Hrvatska reprezentacija i dalje je beskućnik, bez suvremenog stadiona u Hrvatskoj za odigravanje velikih utakmica. Ogromnu prašinu podigla je najava izgradnje „nacionalnog stadiona" u Zagrebu.

Prema gradonačelniku, projekt sigurno ide. Naravno, izgradnja stadiona ne znači da Zagreb želi „oteti" reprezentaciju.

Gradonačelnik je otkrio i tko bi sve trebao igrati na novom stadionu.

Iako nije znao za izvješće delegata utakmice Dinamo - Young Boys u kojem je Maksimir dobio neprolaznu ocjenu, na najavu mogućnosti da Dinamo igra svoje europske utakmice na Rujevici, gradonačelnik je bio rezolutan.

Otvoren je u razgovoru čitav niz tema, od sudbine stadiona u Kranjčevićevoj, sudbine NK Zagreb i centra u Veslačkoj, izgradnje stadiona u Sesvetama, obljetnice Zagrebačkog nogometnog Saveza, do vizije nogometnog Zagreba za 2021. godinu sa suvremenim stadionima u Blatu, Sesvetama, Rudešu, Novom Zagrebu.

Cijeli ekskluzivni razgovor s Milanom Bandićem pogledajte večeras u 20.00 sati u programu Hrvatske nogometne televizije, na 407. kanalu MAX TV, te na VIP TV, Iskon TV i EVO TV.

Linker
25. travanj 2024 15:26