Foto: Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
'ONO U MOSKVI JE BILO BITNIJE'

EKSKLUZIVNO ZA SN: EDUARDO DA SILVA OSVRNUO SE NA POVIJESNU POBJEDU I OTKRIO RECEPT ZA ENGLEZE 'Kad sam drugi dan došao u Arsenal, svi su zapljeskali'

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 09. listopad 2018. 00:53

Slučajno smo naletjeli na njega, nije ga dugo bilo u medijima. Došao je u Zagreb na nekoliko dana na oporavak.

- Imam nekih problema pa sam sad ovdje, ali vraćam se u Varšavu. Ne mislim još odustati, samo sam sad odlučio tu tetivu riješiti zauvijek, neću se vraćati na teren poluzaliječen. A onda ćemo vidjeti koliko ću još igrati, nemam neki plan, no u Legiji mi nije loše - pričao nam je usput Eduardo, nasmijavši se na pitanje zašto ga dugo nije bilo u medijima, zašto ne daje intervjue?

Kako se ne bih sjećao!?

- A nemam što posebno reći, nema puno novoga. Kažem, sad se oporavljam od ozljede, kad se oporavim onda ćemo vidjeti što i kako dalje.

Ovako s nogu nije bilo previše vremena za razgovor, ali za nekoliko rečenica o utakmici s Engleskom na Wembleyju, nije bilo problema.

- Kako se ne bih sjećao te utakmice, igrali smo veliku partiju. Nije nam bila važna, jer smo se već plasirali na Euro. Igrali smo opušteno, bez pritiska, u toj sam utakmici puno toga naučio. Prije svega da uvijek treba igrati opušteno, samouvjereno, samo tako možeš pobijediti.

Čestitke su stizale

On je tad već igrao u Arsenalu, sigurno mu je pobjeda na Wembleyju značila još više nego ostalim?

- Da, bio sam u već u Engleskoj, hvatao tamo formu, nametao se Arseneu Wengeru u Arsenalu. Drugi dan, kad sam nakon te pobjede došao u klub, svi su me lijepo dočekali i zapljeskali su mi, čestitali su mi na pobjedi.

Dojam je da je baš nakon te pobjeda Engleska napravila zaokret i krenula stvarati novu momčad, ulagati u mlade igrače?

- Istina, Engleska ima tu veliku prednost da imaju mnogo igrača, mogu svakoga nadomjestiti. Došlo je tad do smjene generacija, proizveli su puno mladih igrača i sad su Englezi ponovno moćni.

Kakva će biti utakmica na Rujevici?

- Bit će dobra, zanimljiva. Samo, kad je bilo bitno, kad je bilo najvažnije onda je Hrvatska pobijedila, u polufinalu SP-a. Nisam još pohvatao tu Ligu nacija, ne znam kako to funkcionira, ali ono u Moskvi je bilo bitnije. Naravno, vjerujem u pobjedu Hrvatske.

ENGLESKA - HRVATSKA 2:3

(21. studenoga 2007.)

LONDON Stadion Wembley. Gledatelja 88.091. Sudac: Fröjdfeldt (Švedska).

STRIJELCI: 0:1 - Kranjčar (8), 0:2 - Olić (14), 1:2 - Lampard (56-11m), 2:2 - Crouch (65), 2:3 - Petrić (77).

ENGLESKA: Carson - Richards, Campbell, Lescott, Bridge - Barry (od 46. Defoe) - Wright-Phillips (od 46. Beckham), Lampard, Gerrard, J. Cole (od 80. Bent) - Crouch. Izbornik: Steve McClaren.

HRVATSKA: Pletikosa - Ćorluka, Šimić, R. Kovač, Šimunić - Srna, Modrić, N. Kovač, Kranjčar (od 75. Pranjić) - Eduardo (od 69. Petrić), Olić (od 84. Rakitić). Izbornik: Slaven Bilić.

Linker
21. travanj 2024 01:28