Alexander Hassenstein/Getty Images
ISTOVREMENO PRODUŽIO UGOVOR

ENGLEZI ĆE NA RUJEVICI TRAŽITI REVANŠ ZA PORAZ U POLUFINALU, IZBORNIK SOUTHGATE OBJAVIO POPIS ZA VATRENE Otpala poznata imena, pozvani tinejdžeri

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. listopad 2018. 18:46

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju za tjedan dana očekuju dvije utakmice, jedna u Ligi nacija i jedan prijateljski susret. Vatreni će 12. listopada na Rujevici u drugoj utakmici Lige nacija dočekati Engleze koji su željni revanša nakon poraza u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji, dok će u tri dana poslije (15. listopada) također na Rujevici u pripremnom ogledu gostovati reprezentacija Jordana.

Izbornik engleske izabrane vrste Gareth Southgate u četvrtak je objavio popis igrača koji će konkurirati za nastup protiv Vatrenih. To su redom:

Vratari: Pickford, Bettinelli, Butland, McCarthy

Obrana: Maguire, Stones, Alexander-Arnold, Rose, Shaw, Gomez, Trippier, Tarkowski, Walker

Vezni red: Chalobah, Dier, Barkley, Henderson, Maddison, Mount, Winks

Napad: Kane, Sancho, Welbeck, Sterling, Rashford

Zbog ozljeda Southgate neće moći računati na Jessea Lingarda, Adama Lallanu, Fabiana Delpha i Delea Allija.

Za Gordi Albion prvi put su pozvani tinejdžeri Jadon Sancho (Borussia Dortmund), Mason Mount (Derby County- posudba) i James Maddison (Leicester).

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić već je 28. rujna objavio svoj popis i poručio na kojih 26 igrača računa u predstojećim utakmicama.

Popis igrača za utakmice s Engleskom i Jordanom:

Vratari: Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (GNK Dinamo), Karlo Letica (Club Brugge)

Braniči: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Liverpool), Šime Vrsaljko (Inter), Josip Pivarić (Dinamo Kijev), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Matej Mitrović (Club Brugge), Borna Barišić (NK Osijek), Antonio Milić (Oostende)

Vezni: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić(Barcelona), Mateo Kovačić (Chelsea), Milan Badelj (Lazio), Marcelo Brozović (Inter), Marko Rog (Napoli), Mario Pašalić (Atalanta), Filip Bradarić (Cagliari)

Napadači: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffeinheim), Ante Rebić (Eintracht), Marko Pjaca (Fiorentina), Duje Čop (Standard Liege), Ivan Santini (Andrlecht), Marko Livaja 8AEK Athens)

Southgate engleski izbornik do 2022.

Engleski nogometni savez (FA) objavio je u četvrtak kako je produžio ugovor s dosadašnjim izbornikom Garethom Southgateom (48) do završetka Svjetskog prvenstva u Kataru 2022. godine.

Southgate je preuzeo dužnost engleskog izbornika u studenome 2016. godine te je na ovogodišnjem SP u Rusiji odveo Gordi Albion do polufinala u kojemu je izgubio od Hrvatske s 1:2 nakon produžetka da bi natjecanje završio na četvrtom mjestu nakon poraza od Belgije. No, to je najbolji rezultat Engleske na SP-ima nakon Italije 1990. kada je također bila četvrta.

"Oduševljen sam što sam dobio priliku voditi reprezentaciju i na sljedeća dva velika natjecanja. Ovaj posao je nevjerojatan privilegij i istinska čast. Iz prve ruke iskusiti kako je nacija bila ujedinjena u podršci momčadi ovoga ljeta bilo je nešto posebno i bit će zanimljivo koliko daleko ovaj mladi sastav može otići u narednim godinama", rekao je Southgate.

"Osiguravanje dugoročnog ugovora s Garethom je uvijek bio naš prioritet. On je ostvario odlične rezultate dosada i svima ulio uvjerenje kako se Engleska ponovno može boriti na svjetskoj razini. Želimo mu sve najbolje kako u nastavku lige nacija kao i u kvalifikacijama za EURO 2020. koji će svoju završnicu imati na Wembleyju", kazao je izvršni direktor FA-a Martin Glenn.

Engleska će biti i sljedeći suparnik Hrvatske u Ligi nacija, u 3. kolu skupine 4 sljedeći petak u Rijeci. Obje reprezentacije u tu utakmicu ulaze bez bodova, nakon rujanskih poraza od Španjolske koja je na vrhu ljestvice sa šest bodova.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 01:01