Tullio M. Puglia/Getty Images
NAKLON DO PODA

ENGLEZI ODUŠEVLJENI MANDŽUKIĆEM I SVIME ŠTO DAJE NA TERENU 'Čovjek se bori i daje sve od sebe kao najveće legende Juventusa iz prošlosti'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. prosinac 2018. 14:58

Mario Mandžukić je u 2018. godini vjerojatno odigrao najbolju sezonu u karijeri. Stigao je do finala Svjetskog prvenstva gdje je u redovima Vatrenih bio jedan od najvažnijih igrača, a ništa drugačije nije niti u Juventusu gdje gotovo redovito trese mreže.

Možda nije dribler ili 'šoumen' na terenu, ali ono što se od njega očekuje radi najbolje, a to je zabijanje golova i pobjeđivanje. Tako je bivšeg hrvatskog reprezentativca opisao ugledni novinar portala These Football Timesa Jim Hart.

- Možda zbog njegovog nogmeta nećete poskočiti ili ostati bez daha, možda neće proći pokraj suparnika kada da ne postoji. Nije glasan niti sebičan, njemu je jedino stalo do igranja i pobjeđivanja. Navijačima nije bilo ništa novo kada je Allegri kazao nakon utakmice s Romom da je bio izvanredan, oni su vidjeli ono najbolje od njega, kako se bori kao najveće legende kluba iz prošlosti.

Soccer Football - Serie A - Juventus v AS Roma - Allianz Stadium, Turin, Italy - December 22, 2018  Juventus' Mario Mandzukic celebrates scoring their first goal   REUTERS/Massimo Pinca
REUTERS/Massimo Pinca

Dotaknuo se Hart i nedavno završenog SP-a u Rusiji i Mandžinog doprinosa za Vatrene.

- Možda nije osvojio Ligu prvaka s Juventusom, ali u Torinu je definitivno ispunio potencijal. Njegova prilagodljivost došla je do izražaja kad je klub doveo Higuaina Argentinac je igrao kao solo napadač, dok se Mandžukić savršeno snašao na lijevoj strani. Njegova radna etika je strašna, vraćanje lopte u posjed i pritisak na obranu bili su od velike važnosti za Hrvatsku na SP-u. Jednako važni kao i Modrićev doprinos u veznom redu. Sa skoro 100 nastupa za reprezentaciju i 32 godine na leđima Mandžo još uvijek ima puno toga za ponuditi nogometu.

Linker
25. travanj 2024 03:41