Matija Djanjesic / CROPIX
ZAKAZALI OFENZIVCI

ENGLEZI VRATILI VJERU U 'ZAVRŠNI TURNIR', A SADA SU NA REDU ŠPANJOLCI Izbornik Dalić odlučan: 'Vjerujem da možemo uzeti tih šest preostalih bodova'

Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 16. listopad 2018. 10:31

Ispalo je, na koncu, da je "uvijek neugodni" Jordan namučio svjetske doprvake, bez obzira što u svlačionici nije bilo 13-orice srebrnih iz Rusije. Znate već kako idu standardne floskule, svi danas igraju nogomet, lopta je okrugla i tako dalje, no teško netko može reći da je Hrvatska posljednjih 10-ak minuta izgledala kao da nema šanse primiti izjednačujući pogodak. Igra je, reklo bi se, bila standardna za prijateljske utakmice u kojima nema (rezultatskog) naboja, no trebali bi ga imati oni koji se bore za mjesto u momčadi ili u početnoj postavi. Zakazali su ofenzivci. Pjaci je u 90 minuta malo što polazilo za nogom, iako se svojski trudio, Rebić je promašio zicer na početku nakon čega nije bio konkretan dok se Kramarića malo vidjelo. Stoperi su "dali ruku". Ili glavu, kako hoćete...

- Realizacija šteka? Da, dali smo dva gola iz prekida, a ono što smo stvorili kroz igru propustili smo realizirati zbog toga što smo previše "pimplali", htjeli smo zabiti neki ekstra gol, dodatno se svidjeti publici, ušetati se u mrežu... Komplicirali smo, da skratim. Utakmica je poslužila svrsi, bez obzira što smo tek kasnije ušli u odgovarajući ritam. Žao mi je zbog sitnih problema s dvojicom igrača, a realizacija nije bila na nivou, slažem se. Glavno da smo pobijedili - rekao je izbornik Dalić kojeg smo pitali tko se ozlijedio s obzirom da smo propustili na terenu primijetiti da se netko muči sa zdravstvenom formom.

- Milić je osjetio mišić, nije mi bilo u planu da ga mijenjam jer sam htio Slugi dati šansu, međutim ispalo je drugačije. Drugi je Badelj, nadam se da će biti fit za Lazio. Bartolec? Igrao je dobro, protiv sebe je imao teškog protivnika i brzog igrača kojeg je uspio neutralizirati. Mijenjao sam ga zbog žutog kartona, a za debi je odigrao baš solidno.

Za kraj je izbornik prokomentirao pobjedu Engleske u Španjolskoj.

- Rezultat me nije iznenadio! Engleska je jako dobra momčad, a uspjeli su u Sevilli napraviti ono što mi nismo u Elcheu, a to je postići brzo pogodak ili dva. Nekako se s tim ishodom "otvorila" skupina, sada mi s dvije pobjede možemo biti vodeća momčad. Baš zato moramo biti spremni za Španjolce, vjerujem da možemo uzeti tih šest preostalih bodova - rekao je dobro raspoloženi izbornik Dalić na kraju konferencije za novinare.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 14:03