REUTERS/Maxim Shemetov
JASNA PORUKA SVLAČIONICI

EVO KAKO JE ZLATKO DALIĆ OBJASNIO TEŽAK 'TRENING PROTIV PORTUGALA' 'To je ono što mi sada možemo, ali morat ćemo puno bolje! Uh, ali žao mi je Vide..'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. rujan 2018. 01:05

U prvom nastupu nakon svjetskog prvenstva na kojem je osvojila drugo mjesto, hrvatska nogometna reprezentacija je u Faru u prijateljskom susretu protiv Portugala odigrala 1:1.

Hrvatska je povela, Ivan Perišić zabio je domaćinu prvi gol u povijesti međusobnih ogleda dviju reprezentacija, ali Portugalci su brzo uzvratili preko Pepea, a prije toga se ozlijedio Domagoj Vida, koji je na nosilima iznesen s travnjaka i čekaju se vijesti o težini ozljede.

Izbornik Zlatko Dalić izašao je pred novinare pomiješanih emocija, svjestan da ono pravo ipak dolazi sljedećeg utorka na otvaranju Lige nacija protiv Španjolske, ali i da je Hrvatska mogla primiti još koji gol u drugom dijelu, kad je ispremiješao momčad.

"Nisam ja očekivao spektakularnu utakmicu, ipak smo promijenili šestoricu igrača, ali vidim da imamo još dosta toga za popraviti. Moramo imati na umu da je ovo selekcija i trening, ovo će nam pokazati gdje smo s nekim igračima. Portugalci su imali veću inicijativu, mi smo stajali dosta široko. Čuvali smo loptu, ali sve je to bilo dosta bezopasno. Plan je bio da Badelju i Kovačiću dam veću minutažu, njima treba utakmica u nogama", rekao je izbornik pa dao opći dojam remija u Faru:

"To je ono što mi možemo u ovome trenutku, ali već protiv Španjolske na otvaranju Lige nacija ćemo morati puno bolje".

Livaja i Santini dobili su svaki po jedno poluvrijeme, ali izbornik nije želio pojedinačno ocjenjivati igrače.

"Ne bih govorio o ocjenama na temelju 45 minuta. Dali smo šansu Livaji i Santiniju, to je bila takva utakmica i neke stvari smo vidjeli. Bitno je da nismo izgubili. Bili su dobri i Barišić i Livaja i Santini, ali kako će biti kasnije - na njima je da vidimo kakva će im biti minutaža. Dobro je da smo neke uspjeli i odmoriti, primjerice Luku i Raketu", rekao je Dalić pa prokomentirao ozljedu Domagoja Vide koji je stradao u slučajnom sudaru s Lovrom Kalinićem u 26. minuti.

"Žao mi je Vide, moram vidjeti što je s njim, nemam još nikakvih informacija kakva je težina ozljede. Šteta je i što smo dobili gol iz prekida, to nam se ponavlja i morat ćemo još poraditi na tome".

"Senator" Milan Badelj bio je poslovično objektivan:

"Zadovoljan sam. Iako nismo bili na najvišoj trazini, pokazali smo snagu, i bili konkurenmtni momčadi koja je bila europski doprvak. Mislim da je moglo biti bolje. Imali smo sreće jer su oni imali par jako dobrih situacija. Bili smo za nijansu slabiji nego inače, a oni su igrali stvarno jako dobro. Trebali smo biti malo konkretniji, ali barem smo prekinuli tu lošu tradiciju protiv. Bili su jako dobri, kao da su s nama već dvije godine. Lijepo je znati da imamo takvu širinu. No, impresionira me motiviranost starijih igrača. Oni se ponašaju kao da je to drugo mjesto bilo neuspjeh...".

Linker
24. travanj 2024 18:06