Action Images via Reuters
REAKCIJE IZBORNIKA

EVO ŠTO O HRVATSKOJ KAŽU IZBORNICI NAŠIH PROTIVNIKA! MALOTKO VJERUJE U RUŠENJE VATRENIH 'Hrvatska je iznad svih, favoriti su zbog svega napravljenog'

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 03. prosinac 2018. 20:39

Hrvatska nogometna reprezentacija samo je dvaput poražena od reprezentacija protiv kojih će igrati u kvalifikacijama za Euro 2020., a oba poraza doživjela je od Slovačke u prijateljskim dvobojima 1994. (1-4) i 1998. godine (1-2).

Protiv suparnika u nadolazećim kvalifikacijama "vatreni" su odigrali ukupno 19 utakmica, u kojima su ostvarili devet pobjeda, osam puta igrali neodlučeno, a dvaput gubili, oba puta od Slovaka u prijateljskim dvobojima.

Ryan Giggs, izbornik Walesa

Hrvati su glavni favoriti za prolaz

- Osjećaj je neobičan, jer sigurno smo u jednoj od lakših skupina, ali o dosta reprezentacija ne znamo mnogo. Generalno gledajući, možemo biti zadovoljni ždrijebom, radi se o kompetitivnoj skupini. Putovanja, osim Azerbajdžana koji ima odličnu infrastrukturu, nisu daleka. Mogli smo proći bolje, mogli smo proći i lošije. Hrvatska je iznad svih, favoriti su zbog svega što su napravili. Skupina s pet momčadi je za nas vjerojatno prednost, jer će biti manje utakmica, ali morat ćemo biti na visokoj razini da izborimo prolaz. Sretan sam ždrijebom.

Soccer Football - UEFA Euro 2020 qualifying draw - The Convention Centre, Dublin, Ireland - December 2, 2018  Wales manager Ryan Giggs arrives before the draw  Action Images via Reuters/John Sibley
Action Images via Reuters/John Sibley

Pavel Hapal, izbornik Slovačke

Možemo biti zadovoljni ždrijebom

- U izjednačenoj smo skupini i definitivno se imamo čemu nadati. Hrvatska je aktualni doprvak svijeta, gledao sam njihovu posljednju utakmicu s Engleskom i treba ih iznimno respektirati. No mislim da svaka momčad u ovoj skupini može izboriti prolaz. Mađari su naši veliki rivali, Azerbajdžan je nezgodan jer nas čeka daleko putovanje, dok će Wales biti nezgodan suparnik. Ipak, sve u svemu, možemo biti zadovoljni ždrijebom, jer su skupine gdje su Španjolska i Njemačka vrlo teške.

Gurban Gurbanov, izbornik Azerbajdžana

Sve suparnike dobro poznajemo

- Dobili smo zanimljivu skupinu, a sve suparnike dobro poznajemo i sa svakima od njih možemo se dobro potući. Do ožujka moramo u potpunosti posložiti momčad i već sada početi proučavati suparnike. Lakše je kada igramo opet protiv istog suparnika, igrači tada imaju veće samopouzdanje, ali vrijeme prolazi, dolazi do smjene generacija, tako da moramo vidjeti sadašnje stanje.

Linker
20. travanj 2024 04:11