CROPIX
TREBA MISLITI NA BUDUĆNOST

EVO TKO SU NOVI POTENCIJALNI IGRAČI ZA HRVATSKU REPREZENTACIJU Dražen Ladić otkrio dva nova kandidata za Vatrene: Prisiljeni smo gledati malo šire

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 04. ožujak 2019. 13:21

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić objavio je popis kandidata za prve dvije kvalifikacijske utakmice za Euro 2020., u kojima će svjetski doprvaci 21. ožujka ugostiti Azerbajdžan na Maksimiru, a 24. ožujka igrati protiv Mađarske u Budimpešti.

Dalić je pozvao 24 igrača, a još četvorici je uručio pretpoziv.

"Očekuju nas dvije teške i zahtjevne utakmice", kazao je Dalić na prvoj novinarskoj konferenciji 'Vatrenih' u 2019. godini.

Okupljanje svjetskih doprvaka je u ponedjeljak, 18. ožujka, a utakmica protiv Azerbajdžana je tri dana poslije.

"Nemamo previše vremena. Prije utakmice imat ćemo samo dva prava treninga. Mi smo favoriti, ali ako ne shvatimo suparnika ozbiljno imat ćemo težak posao. Očekujem zatvorenu igru Azerbajdžana, morat ćemo paziti na njihove kontre i polukontre. Mi smo ti koji ćemo morati dominirati. Imat ćemo loptu u nogama, ali moramo biti strpljivi", naglasio je Dalić.

Dalićevi pomoćnici Dražen Ladić i Ivica Olić 'snimali' su i druge kandidate za reprezentaciju.

Ladić je bio u Beču i Salzburgu, gdje je pratio igre braniča bečkog Rapida Matea Barača te Marina Pongračića iz RB Salzburga. Snimao je i utakmice Dinama, Rijeke, Osijeka i Hajduka.

"Situacija je takva da dosta naših igrača nije u prvom planu pa smo prisiljeni gledati i malo šire. Bio sam u Beču i Salzburgu, gdje sam pratio Barača i Pongračića, a u našoj ligi smo pratili igrače Dinama, Rijeke, Hajduka i Osijeka. Izbornik će odlučiti dalje što će se događati s kandidatima koji su u fokusu", istaknuo je Ladić.

Olić je snimao Bundesligu, a prokomentirao je i nastupe Luke Modrića i Ivana Rakitića u 'El clasicu'.

"U Bundesligi imamo slatke brige. Ne treba trošiti previše riječi na naše napadače (Rebić, Kramarić, Brekalo), već duže vrijeme igraju odlično i vesele nas. Nažalost, Tin Jedvaj nema veliku minutažu. Što se tiče 'El clasica' bile su to dobre utakmice, za Real ne toliko dobre. No, za nas je važnije da su Modrić i Rakitiću u pravoj formi", zaključio je Olić.

Popis igrača za kvalifikacijske utakmice za Euro 2020. protiv Azerbajdžana i Mađarske

VRATARI: Lovre Kalinić (Aston Villa), Dominik Livaković (Dinamo), Simon Sluga (Rijeka)

BRANIČI: Domagoj Vida (Bešiktaš), Dejan Lovren (Liverpool), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen), Duje Ćaleta-Car (Olympique Marseille), Antonio Milić (Anderlecht), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Marin Leovac (Dinamo)

VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Chelsea), Milan Badelj (Lazio), Marcelo Brozović (Inter), Marko Rog (Sevilla), Mario Pašalić (Atalanta), Filip Bradarić (Cagliari)

NAPADAČI: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Ante Rebić (Eintracht), Marko Pjaca (Fiorentina), Nikola Vlašić (CSKA Moskva), Josip Brekalo (Wolfsburg)

Predpozivi: Karlo Bartolec (Nordsjaelland), Bruno Petković (Dinamo), Marin Pongračić (RB Salzburg), Josip Posavec (Hajduk)

Linker
23. travanj 2024 23:43