CROPIX
STIGLI NA RUJEVICU

FOTO: FINCI JAKO DOBRO ZNAJU PROTIV KAKVE REPREZENTACIJE IGRAJU 'Za nas nema puno pritiska u ovoj utakmici, dok je za Hrvatsku to neka druga priča'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 05. listopad 2017. 20:57

Miran i opušten i s 15-ak minuta zakašnjenja izbornik Markku Kanerva pojavio se pred novinarima i izdiktirao svoja razmišljanja o srazu s Vatrenima. Staloženoga glasa ostavio je dojam da je svjestan kako njegova momčad večeras na Rujevici nema što izgubiti, već da može samo jako puno dobiti.

Naravno, pritisak je na Hrvatskoj, ali Kanerva ne vidi to kao prednost svoje momčadi.

- Pritisak imaš u svakoj utakmica, ali ovo je velika prilika za nas da igramo protiv tako velike reprezentacije. Vidim to kao našu sjajnu priliku da se pokažemo u dobrom svjetlu, ali takav pristup imamo u svakoj utakmici. Sigurno da je će biti jako teško za nas, ali imamo svoje ambicije.

Sigurno ste analizirali Hrvatsku u pripremi utakmice, gdje vidite svoje prilike?

- Hrvatska je momčad koja puno toga temelji na posjedu lopte, ima vrhunske igrače u veznom redu i naš će zadatak biti kontrolirati taj posjed. Kako ćemo uspjeti u tom segmentu, ovisit će i tijek utakmice. Očekujem da će biti i puno duela, da će puno toga ovisiti o osvojenim drugim loptama i tom segmentu ćemo sigurno pridati dosta pozornosti u pripremi.

Prije mjesec dana Hrvatska se mučila protiv Kosova i izgubila od Turske, dok ste vi pobijedili Island i Kosovo. Mislite li da je došao trenutak za pobjedu protiv Hrvatske?

- Vidjet ćemo. Za nas nema puno pritiska u ovoj utakmici, dok je za Hrvatsku drugačije, znamo koliki je ulog i što njima znači ova utakmica, ali isto tako znamo da su hrvatski reprezentativci naučeni nositi se s takvom vrstom pritiska u svojim klubovima, pa i u reprezentaciji i ako me pitate može li to biti naša prednost moj je odgovor - ne znam!

Linker
20. travanj 2024 14:45