Jure Miskovic / CROPIX
JER ONI TO ZASLUŽUJU!

FOTO: NEMA KRAJA VELIKIM DOČECIMA VATRENIH JUNAKA U Nadinu se feštalo za Šimu Vrsaljka, ispeklo se 400 kg mesa, Grdović se oprostio od Olivera...

Piše: Dražen ŽuraObjavljeno: 30. srpanj 2018. 01:52

Slavlje s "vatrenima" ne prestaje, snažna jeka srebrenog odličja kojeg je Hrvatska uzela na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, razvukla se Ravnim Kotarima, jer je u Nadinu priređen doček Šimi Vrsaljku. Trebao je uz njega biti i vratar sa stotinu ruku, Danijel Subašić, ali su ga spriječile obiteljske obveze. Obojica korijene vuku upravo iz mjesta domaćina fešte i Zagrada, dva susjedna sela, međutim, na susret s našim sportskim junacima, došli su mnogi iz Zadarske županije, piše Zadarski.hr.

Šime je prije susreta sa svojim sumještanima posjetio grobnicu svojih predaka, naklonio im se i uz pratnju prijatelja i rodbine, stigao na mjesno igralište. I to u pratnji najmlađih, kojima će zasigurno dobrim savjetom pomoći kako do zvijezda... A formula je jednostavna, rad, red, strpljenje, upornost i srce vatreno... Ispred pozornice i oko nje u sigurnoj hladovini nekoliko stotina obožavatelja.

"Tu su se naši didovi za kamen vezali – NADIN", pisalo je na Šiminoj majici, onda ne čudi što je na dar od organizatora dobio škrinjicu u kojoj su bili zemlja nadinska i kamen!

- Šime čuvaj ovu škrinju s blagom, njeguj zemlju i kamen svoj, ljubi ih i nosi kroz svijet – poručio je Svemir Vrsaljko, zahvalivši svima koji su došli pozdraviti Šimu, istaknuo je pritom, kako je Nadin uz sve blagodati postao poznat i po Vrsaljku, našem reprezentativcu čija je ljubav prema domovini obišla svijet.

- Tko može izbrisati iz sjećanja kako je naš Šime ljubio hrvatsku zastavu. E tako, vi svi skupa okupljeni ovdje ljubite i čuvajte jedni druge, baš kao što su to naši vatreni radili na terenu. Hvala im na domoljublju – ponosno će Svemir.

Svi su željno iščekivali što će im poručiti Šime, koji je očito bio ganut dočekom u svojem Nadinu...

- Najiskrenije vam se zahvaljujem i zadovoljstvo mi je biti ovdje gdje sam kao kod kuće, zapravo ovo je moj dom. U Nadim navratim kad god imam slobodnog vremena. Doista, hvala na ovome što ste mi priredili, osobito me raduje puno djece oko mene, oni su naše blago i budućnost, svjetlo u tami. Svi ste vidjeli što se događalo na Svjetskom prvenstvu i dobro znate kako smo se odnosili prema svetom hrvatskom dresu. Osjećali smo da ste uz nas – zaključio je Šime.

Čim je Vrsaljko završio svoje emotivan nastup, na pozornici mu se pridružio MladenGrdović s kojim se družio i u Rusiji. Kad je krenula pjesma, Mladen je na druženje pozvao i Matu Bulića, nazočni su ih u glas pratili.

Nije se Grdović propustio prisjetiti preminulog Olivera Dragojevića, barda zabavne glazbe, pa je zajedno sa svima zapjevao: "Oprosti mi pape"!

U nizu zbivanja u Nadinu valja izdvojiti humanitarnu crtu Nadinjana koji su novčanom pomoći izašli u susret Bojanu Krajncu, velikom prijatelju sportu, napose Nogometnog kluba Zadar, čije je dres uručio organizatorima.

Ostali su pak mogli uživati u bogatom roštilju, na gradelama se našlo više od 400 kilograma mesa svake vrste... Kasnije se grla zalijevalo opojnim čuvenim nadinskim vinima.

Linker
21. travanj 2024 12:16