Giuseppe Bellini/Getty Images
'BRZ, DIREKTAN, EKSPLOZIVAN...'

FRANCUSKI IZBORNIK OTKRIO TAKTIKU ZA HRVATSKU I UPOZORIO NA VATRENOG KOJEG SE NAJVIŠE PRIBOJAVA 'Na njega moramo posebno pripaziti'

RIPOLL Izbornik Francuske zna otkuda prijeti najveća hrvatska opasnost u utakmici koja nas čeka večeras u 21 sat.
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 21. lipanj 2019. 17:06

Izbornik Francuske Sylvain Ripoll već je dobro analizirao hrvatsku reprezentaciju. Pogledao je utakmicu protiv Rumunjske i ponudio mišljenje o njoj.

- Hrvatima nije bilo lako protiv Rumunja jer su primili rani gol iz penala uz pomoć VAR-a, a nakon njega ubrzo je došao i drugi. Mi moramo odigrati dobro tako što ćemo napraviti veliki pritisak na njihovu zadnju liniju - kazao je na startu Ripoll.

Hrvatska će na Francuze krenuti bez ozlijeđenog Brekala i Benkovića, povremenih A reprezentativaca, ali to ne brine Ripolla. On utakmicu priprema kao da je taj dvojac u sastavu.

- Hrvatska ima puno odličnih igrača, a Vlašić je jedan od njih. Moram istaknuti Halilovića, onda ozlijeđenog Brekala... Hrvati imaju puno talenata u svojoj momčadi. Rezultat koji ste ostvarili protiv Rumunjske, po meni, nije odražavao pravo stanje stvari na terenu - iskreno je priznao Ripoll pa zaustio koji mu je od hrvatskih igrača najdraži, odnosno onaj kojeg se posebno pribojava.

- Vlašić. Jako je brz, direktan i eksplozivan igrač. Može samostalno krenuti u napad ili iskoristiti vezu s drugim igračima te ćemo sigurno na njega morati posebno pripaziti.

Zagreb, 270318
Stadion Velika Gorica.
Kvalifikacije za Europsko prvenstvo U-21, susret izmedju Hrvatske i Moldove.
Na fotografiji: Nikola Vlasic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX

Ripoll je imao čast biti izbornik koji je Francusku odveo na Europsko U-21 prvenstvo prvi put nakon 2006. godine. Iako je na pripremama ostao bez najboljeg strijelca kvalifikacija Martina Terrierea i kapetana Abdou Dialloa, a na samom turniru bez krila Jonathana Bambe, Ripoll ne očajava.

Kada se Bamba ozlijedio, umjesto njega je ušao Marcus Thuram, sin najveće hrvatske noćne more Liliana Thurama i nova nadolazeća zvijezda koja je u prošloj sezoni za Guingamp odigrala 38 utakmica uz 13 postignutih pogodaka.

- Thuram je imao odličnu sezonu u svom klubu i puno je napredovao. Kada je kao zamjena ušao u igru protiv Engleske, bio je jedan od naših najvažnijih igrača, bio je jako uporan, nije odustajao u duelima.

Linker
25. travanj 2024 08:04