Foto: Boris Kovacev / CROPIX
SIGURNA OPCIJA

GDJE JE BIVŠI IZBORNIK HRVATSKE? POŽELIO JE SREĆU VATRENIMA I SAD JE PRED VELIKOM ODLUKOM Ante Čačić dobio nekoliko ponuda za nastavak karijere!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 09. studeni 2017. 17:28

S bivšim izbornikom Antom Čačićem razgovarali smo nakon što je za njegova nasljednika izabran Zlatko Dalić. Poželio je sreću i uspjeh reprezentaciji i novom izborniku, zaželio im put u Rusiju. Kako trenutačno živi bivši izbornik? Mirnim životom nakon svega što se događalo, nakon svih silnih turbulencija i smjene, treba mu malo vremena za odmor. Posvetio se obitelji i prijateljima, možete ga ponekad sresti na zagrebačkoj špici, gdje popije kavicu, raspreda o raznim temama koje i nisu vezane za nogomet.

S Čačićem se uvijek moglo popričati o svemu. Ne želi izlaziti u medijima, ne želi razgovore s novinarima, jednostavno, neko vrijeme hoće imati mir, posvetiti se nekim stvarima kojima se nije mogao posvetiti dok je bio izbornik.

Ante Čačić
REUTERS/Umit Bektas / REUTERS

S ljudima iz Saveza se rastao u prijateljskim odnosima, nismo niti sumnjali da će tako biti. Iako o tome ne želi pričati, jasno jest kako mu je žao što on nije dobio priliku loviti Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Ali grah je tako pao, nakon Finske u HNS-u su mu okrenuli palac prema dolje. I kad odluči govoriti za medije, od njega nećete čuti ni jednu lošu riječ o Savezu, ni o bilo kojem događaju u nacionalnoj vrsti. Takav je bio uvijek, takav će i ostati. Iako je ponekad znao gunđati na medije, držeći da ruše atmosferu oko reprezentacije, što je, kad su neki mediji u pitanju, bilo apsolutno točno. Nije Čačić zlopamtilo, kad se odmori od svega, neće izbjegavati “sedmu silu”.

Iako o tome neće govoriti, iz menadžerskih izvora saznajemo da je već dobio nekoliko ponuda za nastavak trenerske karijere. Odmah nakon što više nije bio izbornik, prve su stigle iz Saudijske Arabije i Ujedinjenih Arapskih Emirata. Nakon toga sletjele su i neke iz Europe, ali u ovom trenutku još nema informacija što će Čačić odlučiti.

Ono što bi se moglo nazvati sigurnom opcijom jest da će definitivno nastaviti karijeru, ali nikamo mu se ne žuri, može čekati i izabrati. Reprezentaciju je odveo u Francusku, tamo su Vatreni igrali dobro, ispali u onom nesretnom srazu s Portugalom, Dinamo je uveo u Ligi prvaka, Maribor u Europsku ligu... To je trenerski pedigre koji ipak donosi ponude.

Ipak, u ovom trenutku je svim srcem uz Vatrene, bilo bi mu ogromno zadovoljstvo da se plasiraju u Rusiju u ciklusu u kojem ih je vodio gotovo da samoga kraja. U njegovu kafiću Bagatela u sjevernom dijelu Zagreba tada će sigurno biti slavlje i velika veselica.

Linker
16. travanj 2024 13:24