Ćorluka slavlje naslov
 Epsilon/Getty Images / Getty Images
JOŠ MALO DO PRVOG POPISA

GOTOVO DA NEMA VAŽNIJE VIJESTI ZA VATRENE Zlatko Dalić objasnio kakvo je stanje Vedrana Ćorluke i prokomentirao mogući dolazak novog odličnog braniča

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 08. svibanj 2018. 16:02

Zlatko Dalić ovaj će tjedan okupiti stručni stožer, definirati sva imena u njemu, pa 14. svibnja objaviti širi popis od 30 igrača koji je obvezan poslati FIFA-i.

- Kad se Ladić vrati iz Rusije, gdje je s delegacijom Saveza u provjeri kampa, a Olić iz Španjolske, gdje je bio nazočan Clasicu, sastat ćemo se i sve definirati - kazao nam je Dalić.

Tada će objaviti tko će biti stručnjak za kondiciju, jedan ili dvojica, te vjerojatno popis fizioterapeuta. Najave su da bi se mogao vratiti Bojan Radanović, koji od EP radi samo u Šahtaru. Želja je i Nijemac Sternecker, također godinama među Vatrenima, no koče ga druge obveze.

- Od nogometnih trenera pomoćnici su mi Ivica Olić, Dražen Ladić i Marjan Mrmić. To je to.

Ronald Gorsic / CROPIX
CROPIX

Pripreme počinju 24. svibnja, do utakmice s Brazilom momčad će biti u Rovinju, u hotelu Lone, listu 23 imena mora dostaviti FIFA-i 4. lipnja. Koliko ćete igrača od tih 30 voditi na pripreme?

- Uži popis ćemo izvući do 24. svibnja. Imam ideju, ali i malu dilemu. Popričat ću o tome sa suradnicima.

Vedran Ćorluka je izašao u 48. minuti u utakmici u kojoj je njegov Lokomotiv osvojio naslov prvaka.

- Čuo sam se s njim, osjetio je bol u mišiću i zato iz preventive izašao van. Da to ne pogorša. Obavit će pregled magnetskom rezonancon, ali po njegovim riječima nije ništa opasno i bit će OK.

Nema veze s Ahilovom tetivom. Međutim, nakon duge stanke mišići znaju “daviti“.

- Nije igrao godinu dana, upao je u ritam, stalno je na terenu, normalno je što je tako. Ali na sreću, ako nešto osjeti, stane. Vraća se u Zagreb 14. svibnja, tada ćemo definitivno znati kako je, ali optimističan sam da će biti sve u redu - kazao je Dalić.

U belgijskom derbiju nije bilo Mitrovića, još jednog stopera.

- Bio je ozlijeđen, zbog toga nije išao u Ameriku, pa se oporavio, da bi mu se sada opet javio problem prije utakmice s Anderlechtom. Znat ćemo podrobnije za nekoliko dana.

Puno je obrambenih igrača u kandidaturi, hoće li na tom prvom popisu biti i Duje Ćaleta-Car? Njega dosad Dalić nije zvao, iako je bio na debiju aktualnog izbornika, u Ukrajini, gdje ga je uvrstio još Ante Čačić.

DORTMUND, GERMANY - MARCH 08:  Duje Caleta-Car of Red Bull Salzburg celebrates victory after the UEFA Europa League Round of 16 match between Borussia Dortmund and FC Red Bull Salzburg at the Signal Iduna Park on March 8, 2018 in Dortmund, Germany.  (Photo by Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images)
Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images

SP nije za preinake

- Odigrao je dobru sezonu, prvak je Austrije, ušao je u polufinale Europske lige, sigurno je igrač koji, ako ne sada, u skoro vrijeme mora biti u reprezentaciji.

Već za listu 30 morat ćete križati imena, ima li i 40 kandidata u igri?

- Nema. To je, ipak, preširoko. Veseli me što se pojavljuje skupina igrača koja će sigurno u brzo vrijeme biti u hrvatskoj reprezentaciji, igraju dobro u klubovima i neka tako nastave. Ali Svjetsko prvenstvo nije mjesto za velike preinake, nove stvari… Liga nacija će biti za to. U tom natjecanju od jeseni polako mora ići smjena generacija, da ovi igrači koji se sada nameću dobiju svoju prigodu.

Imate li svježih vizija o Nigeriji, Argentini i Islandu, suparnicima u Rusiji?

- Stalno pratimo suparničke igrače, a naglasak ćemo baciti na utakmice koje igraju do SP-a. Otići ćemo ih sve pogledati, Vukojević Nigeriju, Jerkan Argentinu, a Ladić Island - zaključio je Dalić.

Linker
20. travanj 2024 06:11