Vlado Kos/Cropix
PRILIKA ZA ISKUPLJENJE

GRAČAN UOČI FRANCUZA 'Moramo biti disciplinirani, moramo shvatiti kako samo talent i kvaliteta nisu dovoljni na ovakvom natjecanju'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. lipanj 2019. 20:06

Izbornik Nenad Gračan je na stadionu u Serravalleu održao press konferenciju pred ogled s Francuskom. Prvo pitanje postavio mu je mladi francuski kolega kojeg je zanimalo kako komentira izostanak bitnog francuskog reprezentativca Jonathana Bambe koji je otpao zbog ozljede.

- Francuska ima veliku bazu, ali naravno da mi je žao igrača koji je ozlijeđen i koji je na takav način završio prvenstvo. Međutim, nama je najbitnija koncentracija na igru Francuza, a u momčadi će sigurno biti igrača koji mu je sličan. Prije nekoliko mjeseci smo igrali s njima, pa smo mogli vidjeti koliko Francuzi imaju sjajnih igrača. Ja sam kao igrač imao sličnu ozljedu, želim mu što brži oporavak - kazao je Gračan.

Kad smo se već dotaknuli te prijateljske utakmice s Francuskom koja je završila 2:2, zanimalo nas je može li se iz nje nešto zaključiti? Prijateljske utakmice nisu kao one natjecateljskog karaktera.

- Na toj utakmici vidjeli smo dobru i jaku Francusku. Međutim, isto tako smo vidjeli da možemo protiv njih bez obzira na kvalitetu koju posjeduju u rosteru. Međutim, nama je sad važno ono što nas očekuje. Moramo biti čvrsti u bloku, moramo imati skupljene linije, ne igrati pojedinačno, ne dopustiti im na bočnim pozicijama igru “jedan na jedan”. Inače, na toj utakmici koju ste spomenuli, francuska reprezentacija je bila u sličnom sastavu kao što će biti na ovoj utakmici. Znači da ih dobro poznajemo, ali svaka nova utakmica nosi svoje.

Gračan je kazao ono što smo znali, u sastavu neće biti ozlijeđenih Benkovića i Brekala.

- Nadamo se da bismo Brekala možda mogli vratiti za posljednju utakmicu protiv Engleske. Najvažnije jest da mu se nije dogodila neka teža ozljeda, nego se radi samo o udarcu u patelu. Otklonili smo sve sumnje kad se radi o težini ozljede. Međutim, u momčadi imamo igrača koji su motivirani i koji zaista žele. Najvažnije od svega jest da danas budemo disciplinirani, da shvatimo kako samo talent i kvaliteta nisu dovoljni da bi se na ovakvom natjecanju ostvario rezultat.

Gračan je zaključio... - Da bismo ostvarili pravi rezultat, moramo biti maksimalno homogeni, maksimalno disciplinirani. Ako budemo takvi, onda će tek kvaliteta i talent koji imamo doći do punog izražaja.

Izbornik je dakle bio posve jasan. Njegova momčad mora biti agresivna, čvrsta, organizirana, disciplinirana, ne smije raditi početničke greške kakve je radila protiv Rumunja. Taktiku je spremio, vidjet ćemo kako će funkcionirati protiv moćnih Francuza.

Linker
19. travanj 2024 15:13