CROPIX
PRVI DOJMOVI

GRAČAN ZADOVOLJAN 'Dečki, sve pohvale za ovo. A bila je i ta ruka...'; STRAHONJA 'Evo zašto suci nisu sudili penal niti su išli gledati VAR'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 22. lipanj 2019. 01:47

Izbornik Nenad Gračan je bio zadovoljan bez obzira na poraz. Definitvno, mlada vrsta je bila mnogo kompaktnija i bolja nego protiv Rumunja.

- Čestitao bih dečkima na današnjoj izvedbi, utakmica je bila dobra u svakom smislu. Imali smo dosta dobrih situacija, šansi, a kad protiv ovakve momčad ne zabiješ, uđeš u problem. Još jednom čestitam dečkima koji su se vratili nakon onog poraza od Rumunja koji nije bio lagan. Naravno, čestitke Francuskoj na pobjedi - kazao je u uvodu Gračan.

Pričao je izbornik kako je zaista trebalo psihološki podići dečke nakon onih 1:4.

- Bez obzira na ovaj poraz odigrali smo odličnu utakmici, a bilo je bitno u psihološkom smislu vratiti dečke. Kvalitetu posjeduju, a ovo je velika škola za sve nas. Jer nemojme zaboraviti da smo na završnom natjecanju nakon 15 godina, a na koncu prioritet je stvaranje igrača za A reprezentaciju. Dečki su danas zaslužili sve pohvale. Dosta smo pričali prije utakmice, napravili smo neke izmjene, vrlo bitno u svemu tome jest da smo se digli u drugoj utakmici, te da u konačnici možemo biti zadovoljni.

Bilo je vidljivo koliko znači Josip Brekalo. Njegovim ulaskom naglo se popravila igra hrvatske reprezentacije.
- Imao je veliku želju igrati, bez obzira na ozljedu. Postojao je straha da ne dobije opet udarac u koljeno, a to bi izazvalo opet neke komplikacije. Međutim, htio je igrati. On je bitan igrač u svakom pogledu, a polako postaje bitan i za A reprezentaciju. Zato je u prvoj utakmici bio veliki hendikep što se rano ozlijedio. A vidite, danas u Rumunji pobijedili Englesku, ovdje nije bilo slabih. Eto, danas je bila ruka u šesnaestercu Francuske, ali VAR ovaj put nije bio u igri... Treba se dignuti i odigrati ovu treću utakmicu s Engleskom kvalitetno, te se na najbolji način pokušati oprostiti od Eura - zaključio je Gračan.

Strahonja: To nije bio penal

Sudački ekspert HTV-a Mario Strahonja nakion utakmice prokomentirao je sporni trenutak koji je spomenuo Gračan: - Lopta se tom francuskom igraču neočekivano odbila od suigrača i od poda, a njegova je ruka odlazila od tijela. To nije penal. Što se tiče VAR-a, bila je tiha provjera sudaca, ustvrdio je Strahonja.

Nama je u prvoj utakmici protiv Rumunja uz pomoć VAR-a dosuđen penal za naše suparnike. Benković je igrao rukom u kaznenom prostoru...: - Da, ali ruka našeg igrača bila je u neprirodnom položaju i blokirala je prolaz lopte, kaže Strahonja.

Linker
26. travanj 2024 06:55