Trener Gorice Sergej Jakirović i strateg Dinama Nenad Bjelica
 Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
SERGEJ JAKIROVIĆ ZA SN

HIT TRENER HRVATSKE LIGE SKAUTIRAO JE FRANCUZE 'U odnosu na Rumunje i Hrvate, Francuzi i Englezi su mi izgledali kao drugi sport'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 20. lipanj 2019. 22:42

U San Marinu je Hrvatska nogometna akademija na završnim predavanjima i pripremama u potrazi za UEFA Pro licencom. Ovdje su: Tihana Nemčić, Joe Šimunić, Mate Bilić, Dalibor Poldrugač, Marijan Budimir, Stjepan Tomas, Jasmin Agić, Krešo Gojun, Mato Neretljak, Igor Tolić, Mladen Bartolović, Dario Dabac, Tomislav Ceraj, Miljenko Mumlek, Marijan Čorić, Andrej Mijatović, Edi Flego, Sergej Jakirović, Ivan Prelec, Ognjen Vukojević, Ivan Kepčija, Marko Lozo, Fausto Budicin i Igor Cvitanović...

Stručni stožer mlade reprezentacije je za analizu Francuske odabrao trenera Gorice Sergeja Jakirovića i Marka Lozu, bivšeg trenera Rudeša.
- Francuska je jaka, vrlo moćna reprezentacija. Gledali smo utakmicu Francuska - Engleska. U odnosu na utakmicu Hrvatska - Rumunjska, kao da smo gledali drugi sport. Radi se o mladim, ali jako ozbiljnim igračima, s puno individualne kvalitete. Između njihovih linija je jako malo prostora, a dvojac stopera rješava sve što eventualno stigne iza leđa obrane - kaže nam Jakirović.

Naravno, kao i svaka momčad, i Francuzi imaju svojih slabosti, no Sergej o tome neće govoriti. - Slabosti Francuza iznijet ću izborniku Nenadu Gračanu. Morat će naši dečki ponuditi puno više ako žele napraviti nešto dobro protiv Francuza.

Uvijek ima šanse

Priča nam detalje nevjerojatne utakmice s Englezima koju su Tricolori dobili tek u samoj završnici. - Uspjeli su Francuzi promašiti čak dva jedanaesterca. Jedan je vratar obranio, a drugi put je pogođena vratnica. Englezima je isključen Choudhury, koji je do tada bio među najboljima na travnjaku. Nakon toga zavladala je totalna dominacija Francuza, na kraju je taj pritisak urodio plodom.

Pitamo trenera koji je s Goricom napravio čudesne stvari u HNL-u ima li Hrvatska bilo kakve šanse protiv Francuske, jednog od glavnih favorita za naslov prvaka Europe?

- Vidite, uvijek ima šanse... No morat ćemo biti na puno većoj razini nego u sudaru s Rumunjima. Jer ovo što smo vidjeli od Francuza stvarno je fenomenalno. Tjelesno i tehnički su zaista vrhunski. Mislim da cijelu utakmicu nisu imali dva pogrešna dodavanja. Brzi su, motorični, a u jednom trenutku su u momčadi imali čak deset tamnoputih igrača - ispričao nam je Jakirović.

U srijedu navečer su Jakirović i Lozo posjetili hotel naše reprezentacije u Riccioneu, te su svoje dojmove prenijeli Gračanu i hrvatskom stručnom stožeru.

Linker
19. travanj 2024 06:52