Kamp Vatrenih u Deauvilleu
Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX

SLATKE ZADAĆE

HNS JE VEĆ ODABRAO I KAMP? Evo gdje bi Vatreni trebali biti smješteni na SP-u gdje velika generacija ima posljednju šansu za veliki rezultat

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 13.11.2017. u 13:26

 • Hrvatska se plasirala na Svjetsko prvenstvo, a jedna od prvih zadaća bila je potraga za kampom u Rusiji. Kao veteran toga posla tu je do izražaja ponovno došao i Zorislav Srebrić, viši savjetnik Davora Šukera.

  - Pucamo na područje St. Peterburga, tražimo gdje je toplije - kazao je Srebrić.

  Hrvatska nogometna reprezentacija po peti će put igrati na Svjetskom prvenstvu, nakon Francuske 1998., Japana/Južne Koreje 2002., Njemačke 2006. i Brazila 2014., "vatreni" su izborili i plasman u Rusiju 2018.

  Bile su ovo šeste kvalifikacije za SP za Hrvatsku od samostalnosti, a jedini neuspjeh naša je reprezentacija doživjela u borbi za odlazak u JAR 2010. godine.

   

  Dva puta Hrvatska se izravno kvalificirala na SP kao pobjednik svoje kvalifikacijske skupine, dok je tri puta prošla kroz dodatne kvalifikacije. Prije 20 godina plasman je izboren preko Ukrajine, prije četiri godine preko Islanda, a ovoga puta preko Grčke.

  Najbolji rezultat na samom SP Hrvatska je ostvarila u svom prvom nastupu u Francuskoj kada je osvojila treće mjesto. U sva preostala četiri sudjelovanja "vatreni" nisu uspjeli proći skupinu.