Screenshot: Gabala
OKRŠAJ S AZERIMA

HRVAT KOJI U AZERBAJDŽANU IGRA VAŽNU ULOGU ISTIČE 'Azeri dobro znaju tko je Hrvatska i da ih čeka težak posao, ali se nadaju da ipak mogu iznenaditi!'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 21. ožujak 2019. 09:35

Filip Ozobić igra treću sezonu u Azerbajdžanu, nakon dvije u Gabali sad je jedan od glavnih nogometaša Karabaha. Nikola Jurčević stavio je na popis osam njegovih suigrača.

- Na treningu u klubu ostalo nas je desetak - javio se Ozobić u srijedu.

Možda dvojica novih

S kakvom porukom je ispratio kolege iz reprezentacije u Zagreb?

- Rekao sam im: “Neće vam biti lako, ali borite se, pa što bude.” Ja sam Hrvat, to je jasno, ali imam puno prijatelja u Azerbajdžanu pa neka bude pošteno, neka pobijedi bolji - odgovorio je Ozobić, te o kadru Azera dodaje:

- Svaki trener zove igrače za koje misli da su u tom trenutku najkvalitetniji. Jurčević ima neke nove, tek ćemo vidjeti kako to izgleda. Međutim, više-manje to je ekipa kao prije. Hrvatska je u svakom slučaju veliki favorit.

Dalić je istaknuo Almeidu u sredini terena.

- Radi se o zadnjem veznom koji dobro kontrolira igru i ima kvalitetan pas. No, Azerbajdžan će moći igrati točno koliko mu Hrvatska dopusti jer Vatreni će se sigurno nametnuti. Hrvatska je viša razina, da bilo što drugo kažem opravdano bi ljudi reagirali “što ovaj priča”.

Kakvo ozračje stvaraju mediji u Azerbajdžanu?

- Svjesni su tko je Hrvatska, da je kvalitetnija ekipa, ali nadaju se da mogu iznenaditi. Potajno gaje ambicije da mogu napraviti pozitivan rezultat. Što se tiče sastava, procjenjujem da bi Nikola mogao staviti jednog-dvojicu novih.

Kao prijetnja Hrvatskoj spominje se da imaju brzance u špici.

- Dvojica su brzih iz mojega kluba napadač Mahir Madatov i Araz Abdullajev, koji igra kao veznjak. Ako im daš prostora mogu biti nezgodni.

Kakav je Ramil Šejdajev?

- Njega ne znam previše, vidim da je zabio tri gola u zadnje tri utakmice za Krilja Sovjetov.

Nekad su se Prosinečki i stožer žalili da imaju nisku ekipu. Malo su “porasli“ od tada?

- Ovisi koga će staviti. Činjenica je da nisu posebno visoki, ali nisu baš na svakoj utakmici dobivali golove iz kornera.

Hrvatska je skoro redovno primala pogotke iz prekida, ne samo kornera, čak i auta. Možda konačno Azeri neće zabiti na takav način.

- Dalić zna koji je njegov problem, na čemu treba raditi. Hrvatska ima dovoljno klasne igrače da to mogu ispraviti.

Kaže da nije odlučio gdje će gledati utakmicu.

- Vjerojatno doma. Možda i negdje u gradu.

Mi pamtimo osječkih 6:0.

- Sve ovisi kako će utakmica krenuti, u nogometu se nikad ne zna što će biti.

Što očekujete od Azera u ovoj skupini?

- Imaju težak posao, koliko sam shvatio jedini cilj im je osvojiti što više bodova, pa koliko bude. Bitno je kako će krenuti, ako je start dobar, dobiješ krila i na entuzijazmu ulaziš u sljedeće utakmice.

Bez imperativa

Kako je Nikola Jurčević prihvaćen u javnosti?

- Očekuju da napravi maksimum, koliko je to moguće. Zato su ga doveli. Po mojim informacijama nije mu postavljen neki imperativ.

Ozobić bi prvi put mogao do naslova prvaka.

- Izjednačeni smo s Neftčijem, imamo još sedam utakmica i nadamo se da ćemo osvojiti taj naslov. Bio bi to šesti zaredom za Karabah. Moj prvi, jedinu titulu dosad imam sa Spartakom B u Rusiji, u ligi drugih ekipa. Imao sam šansu s Gabalom u prvoj sezoni ovdje, ali malo smo ostali kratki.

Linker
26. travanj 2024 04:44