Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
ISKUSTVO IZ PRVE RUKE

'HRVATI, OPREZ! JEDNOM SU NAŠEM SLOMILI NOGU, A JOŠ DVOJICU TEŠKO OZLIJEDILI' Igrač Rangersa poslao opasno upozorenje Dalićevim igračima

Uoči prijateljskog okršaja Hrvatske i Jordana (večeras u 20.45 na Rujevici) stiglo je upozorenje za Dalićevu momčad
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 15. listopad 2018. 11:57

Pune tri sezone “letio” je HNL travnjacima, a onda je, prije mjesec i pol, u iznenadnom transferu Hrvatsku zamijenio Škotskom. Eros Grezda, krilni napadač albanske nogometne reprezentacije i dojučerašnja Osijekova igla opet se pridružio svom najboljem prijatelju, bivšem kapetanu Osijeka Borni Barišiću, ovaj put u Glasgow Rangersu.

- To je već treći klub u kojem igramo zajedno. Počelo je u Lokomotivi, gdje smo i postali veliki prijatelji, što se u Osijeku samo učvrstilo, a sada nastavljamo i u Rangersu. Da, Borna je bio moj ‘menadžer’ (ha, ha, ha) u ovom transferu - prihvatio je Grezda našu opasku kako je Borna odigrao važnu ulogu u njegovu prelasku na Otok.

Osijek, 090917. 
Stadion Gradski vrt.
Nogomet.
Prva HNL, utakmica izmedju NK Osijek - Hajduk. 
Na fotografiji: slavlje igraca Osijeka. Eros Grezda slavi pogodak. 
Foto: Vlado Kos / Cropix
Vlado Kos / Cropix

- Kada sam došao, doznao sam da su me i prije pratili, a treneru Stevenu Gerrardu svidjelo se ono što je od mene vidio pregledavajući snimke Osijekovih utakmica u pripremi za susrete pretkola Europske lige, u kojima ja inače nisam igrao zbog ozljede, pa je nakon Bornina dolaska u Rangerse i s njim razgovarao o mojim kvalitetama, a Borna me, naravno, nahvalio i sada sam tu - rekao je Grezda, koji ipak čeka još prvi pravi debi u dresu Rangersa. Iza njega je, naime, dugo razdoblje neigranja, od ožujka. Ozljeda zadobivena u reprezentativnom dvoboju protiv Norveške izbacila ga je na četiri mjeseca iz treninga.

- Nisam još potpuno spreman. Polako se vraćam, ali vjerujem da ću nakon ovih reprezentativnih akcija biti potpuno unutra - rekao je Grezda, kojemu bi u povratku u formu trebale pomoći reprezentativne utakmice. Jednu je već odradio u srijedu protiv Jordana, sljedećeg suparnika “vatrenih”, pa je s te strane najbolje pozvan da nešto kaže o ovoj potpunoj nogometnoj nepoznanici, a onda smo iz njegova odgovora naslutili probleme.

- Istina, baš su nepoznanica i iskreno bih volio da je tako i ostalo. Kvalitativno, baš su loša momčad. Ništa, ama baš ništa dobro ni lijepo nema u njihovoj igri, ali zato užasno tuku. Nevjerojatno su grubi i zato poručujem hrvatskim igračima da budu jako oprezni, jer takvu agresiju i grubost dugo nisam doživio. Naš mladi stoper Enea Minaj već je u 10. minuti morao napustiti teren zbog slomljene noge, a još dvojica igrača su teže ozlijeđena. Ima nas još par s lakšim traumama, među njima i ja, a baš ste me uhvatili nakon odrađene terapije - referirao je Grezda o Jordanu i dodao da taktički igraju u sustavu 3-5-2 i orijentirani su isključivo na defenzivu, a naprijed ako nešto ulove iz kontre.

- S loptom nisu nikakvi, a mislim da će protiv Hrvatske biti i dodatno motivirani i zatvoreni. Inače, mi smo se baš ispromašivali, sedam, osam sjajnih prilika nismo iskoristili, od toga samo ja tri. Baš nas nije htio gol, a i njihov vratar je imao svoj dan. No, Hrvatska će to sigurno dobiti. Važno je samo dati prvi gol i onda će se otvoriti - istaknuo je Grezda, koji se sa suigračima u Tirani pripremao za dvoboj Lige nacija kod Izraela.

Albanski napadač rođen u Kosovu, naravno, prati i što se događa u HNL-u, posebno u Osijeku i Lokomotivi.

- Vidim da jedni i drugi odlično igraju i drago mi je zbog toga. Naravno, najsretniji bih bio da Osijek bude prvak, ali mislim da je to ove sezone teška misija - zaključio je 23-godišnji napadač.

Linker
22. travanj 2024 04:00