Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
RIJEČ TRENERA

'HRVATI SU SE PONAŠALI KAO GOSPODA I DOKAZALI ZAŠTO SU PRAVI PRVACI! OVO JE NAJVEĆA POBJEDA' Nokautirali viceprvake svijeta, ali im se i naklonili!

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 24. ožujak 2019. 23:41

Maro Rossi dočekan je na press konferenciji pljeskom mađarskih novinara, a Zlatko Dalić morao je odgovoriti na pitanje je li Hrvatska podcijenila Mađarsku.

- Nije nam lako ni jednostavno jer kao svjetski doprvaci golem smo motiv i meta svima. Svaki protivnik daje maksimum. Ne možemo i ne smijemo nikoga podcijeniti, svakog smo dužni respektirati i tako se postaviti. Nije jednostavno igračima uvijek napraviti nešto najbolje, nekad treba i malo sreće - odgovorio je Dalić.

- Mađari su organizirana ekipa, tvrda i motivirana, no to je momčad kakvu Hrvatsku mora dobiti da bi išla na Euro. Što slijedi, vrlo brzo ćemo znati ponavlja li se scenarij iu noćnih mora, hoćemo li još jednom pisati „Dobrodošli u pakao Vatrenih“. Kvalifikacijski, standardan…

- Rekao sam da će nam biti teško u ovim kvalifikacijama, Svaki protivnik protiv nas igra dosta organizirano, tako i Mađari. Imamo sitnih problema, nismo bili svi u ritmu, iako je bio posjed lopte na našoj strani, nismo ništa posebno napravili. Dobili smo gol iz prekida, što je postala naša klasika. Nema kukanja, dogodio se poraz – dodao je Dalić, te konstatirao:

- Domaćini su bili agresivniji i borbeniji. Nakon gola nismo nastavili u istom ritmu nego smo dopustili protivniku da se vrati u igru. Kao ekipa nismo bili na razini i to je glavni razlog poraza. pobjeda Mađarske je zaslužena, nema se tu što pametovati. Nismo ništa napravili prema naprijed, ili jako malo, to je glavni razlog poraza. Mađari su bili agresivniji, tu je ključ. U drugom dijelu smo imali jalovu inicijativu, ali nažalost bez pravih šansi. Potom je došao taj prekid, za nas opet koban prekid koji je riješio utakmicu na stranu domaćina.

Marco Rossi dočekan je pljeskom mađarskih novinara na press konferenciji.

- Hrvati su se ponašali kao gospoda i dokazali zašto su pravi prvaci. Igrali smo dobro, trebalo je malo sreće. Zahvalan sam navijačima. U Slovačkoj nismo imali sreće, sada nam se Fortuna nasmiješila. Dszudszak je jako bitan, ali i ostali. On je danas bolji nego u studenom, ali fizički se mora dokazati. Ovaj dobar rezultat ne vrijedi puno ako iz Azerbajdžana ne donesemo tri boda. Ova utakmica je najveća pobjeda, vrhunac moje karijere. Sreća je moja, ali i navijača. Ako me nekad neće željeti vidjeti sklonit ću se, ali radim zasad radim svoj posao.

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 23:07