screenshot
PORAZ GLASNO ODJEKNUO

'HRVATIMA PRISJEO MAĐARSKI GULAŠ!' CIJELA REGIJA PRIČA O PORAZU VATRENIH 'Ovaj put se niste izvukli; Šta bi, komšije?; Nema Hrvatska Tadića...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. ožujak 2019. 11:07

Hrvatska je u drugoj utakmici kvalifikacija za EURO 2020. godine doživjela poraz na gostovanju kod Mađarske. Svjetski doprvaci izgubili su u nedjelju s 2:1 i to nakon što su poveli pogotkom Ante Rebića u ranoj fazi utakmice (13'). Domaćine su do pobjede koja je glasno odjeknula u nogometnom svijetu odveli Szalai golom u 34. i Patkai onim presudnim u 76. minuti susreta.

Poraz Srebrnih iz Rusije iznenadio je svjetske medije o čijim smo reakcijama već pisali, a ništa drugačije nije bilo niti u regiji koja je detaljno popratila novi nastup Vatrenih.

"Hrvatska nema Tadića: Modrić i društvo doživjeli šokantan poraz u Mađarskoj, nije im pomoglo ni vodstvo", stajalo je na naslovnici Kurira u čijem se tekstu naglašava kako su "Hrvati očigledno potrošili energiju i ostali bez ideje da dođu do izjednačenja u završnici".

"Neuvjerljiva Hrvatska nakon preokreta poražena od Mađarske u Budimpešti", stajalo je na Klix.ba.

"Svjetski viceprvak razočarao, blijedi Hrvati podbacili u Mađarskoj u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo", piše Blic na čijoj se naslovnici ističe i izjava Modrića koji je Vatrene pozvao na buđenje.

"Šok za Hrvate u Budimpešti", kratak je i jasan bio B92.

"Šta bi, komšije?!" - pitali su se iz Alo.rs-a te u nastavku nadodali: "Hrvati pali u Budimpešti, trenutni učinak u kvalifikacijama NIMALO IMPRESIVAN"

"Hrvati se ovaj put nisu izvukli - poraz u Budimpešti", napisao je Mondo.rs, dok su s Telegrafa ubacili dozu humora i kao glavni naslov postavili:

"Mađarski gulaš prisjeo Hrvatima! Viceprvaci svijeta šokantno poraženi u Budimpešti"

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 18:18