REUTERS
DRAŽEN ANTOLIĆ IZ TURSKE

HRVATSKA DOLAZI, A LEGENDARNI TRENER U BALKANSKOJ MANIRI UDARIO PO SVIMA I 'SPUSTIO' VATRENIMA Očekujem od UEFA-e i Colline da se ispričaju!

Izbornik Turske je na presici uoči sraza s Vatrenima oštro napao UEFA-u i Ukrajinu prozvao najjačom reprezentacijom u hrvatskoj skupini I
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 05. rujan 2017. 15:45

Mircea Lucescu ni jučer do press konferencije nije mogao zaboraviti Ukrajinu, otvoreno, neobično izravno optužio je suce iz Španjolske predvođene Davidom Fernandezom Borbalanom za smišljenu pljačku, usput i UEFA-u da mu je u tome asistirala, iako natjecanje vodi FIFA. Time diže moral i motivaciju svojoj momčadi, Rumunj želi da njegovi dečki protiv Hrvatske “polude“ za tri boda, a i radi golem pritisak na Mađara Kassaija.

- Vrlo je teško nešto veliko učiniti u kratkom vremenu, nemam čaroban štapić, ne mogu kreirati čuda. Želim graditi momčad da igra s loptom, da kontrolira igru. Protiv Ukrajine, koja je po meni najbolja ekipa u skupini po kvaliteti igre i organizaciji, izgubili smo, ali suci su radili pogreške, ma nisu to bile pogreške nego namjera. Napravili su pet teških previda, sve protiv nas. Četiri Španjolca nalazila su se na klupi Ukrajine, pomoćni treneri… a Španjolci su sudili. Očekujem od UEFA-e i Colline da se ispričaju, oni mogu utjecati na naše igranje, a mi ne možemo na njihove odluke.

Pa je izbornik nastavio:

- Trebala su mi dva dana da uvjerim igrače, da ih motiviram. Pred nama je vrlo važan meč za plasman u Rusiju, imali smo jako malo vremena za pripremu, ali dobro smo se spremili.


All Goals - Ukraine 2-0 Turkey - 02.09.2017 ᴴᴰ by goalsarena2017

Nije se smirio

Lucescu je udarao bez zadrške, možda će izazvati i reakciju FIFA-e. Jesu oštećeni, ali ovo je bilo baš u najgoroj balkanskoj maniri. I vjerojatno s mišlju da bi danas mogli Mađari nešto vratiti Turskoj. Nije se smirio, na kraju presice opet je nastavio o istome:

- Očekujem da prema nama bude jednaka senzibilnost. Zato što je izbornik Turske iz Rumunjske, promijenjen je kontrolor suđenja koji je trebao biti iz Rumunjske.

Rekao je ipak Lucescu ponešto i o utakmici s Hrvatima.

- Hrvatska je vrlo dobra momčad, s jako kvalitetnim igračima. I njima trebaju bodovi, ali mi želimo kontrolirati igru, bit ćemo oprezni, igramo doma, idemo na teren u veliku borbu. Bolje moramo organizirati obranu jer smo napravili nekoliko pogrešaka u obrani, nastojat ćemo biti bolji fizički, ovo je utakmica za plasman na Svjetsko prvenstvo, što je za mnoge igrače inspiracija. Hrvatska igra sa 14 igrača maksimalno, teško mijenja postavu. Moji su dečki našpanani, u tome smo uspjeli, i sada se moramo iskazati pred navijačima koji nas vole.


Dinagoj Vida Goal HD - Croatia 1-0 Kosovo 03...

Je, spomenuo je i Srnu:

- Vrlo dobar igrač, imam jako dobre relacije s njim. On može još igrati na SP-u u Rusiji, to nije problem, godine za njega nisu prepreka.

Kraj njega sjedio je Burak Yilmaz, koji se i dalje nešto žali na ozljedu.

- Vidjet ćemo na dan susreta hoću li igrati. Svi smo zbog te igre u Harkivu tužni, no nakon toga smo napravili dosta sastanaka i sada je vrijeme da tu teoriju pretvorimo u praksu - kazao je napadač Turske.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
25. travanj 2024 12:43