REUTERS
EUROPSKI PRVACI

HRVATSKA IH NIKAD NIJE POBIJEDILA NITI IM ZABILA GOL Portugalci i bez Ronalda najavili pobjedu nad Vatrenima: Igramo protiv svjetskih doprvaka, ali...

Piše: HinaObjavljeno: 05. rujan 2018. 11:12

Napadač europskog prvaka Portugala, 22-godišnji André Silva, rekao je u utorak kako će Portugalci tražiti pobjedu portiv svjetskih doprvaka Hrvatske bez obzira što neće igrati najbolji strijelac Cristiano Ronaldo.

"Utakmica s Hrvatskom nam jer bitna jer igramo protiv svjetskih doprvaka. Bit će to dobra utakmica za nas u kojoj očekujem pobjedu“, rekao je Silva u reprezentativnom sportskom kampu u Lisabonu.

Portugalci su odande u utorak otišli prema jugu i gradu Faru gdje će u četvrtak igrati protiv Hrvatske prijateljsku utakmicu. U dosadašnja četiri međusobna susreta Hrvatska nikada nije pobijedila, niti je uspjela postići pogodak. Ovaj bi okršaj trebao poslužiti Portugalcima kao priprema za otvaranje Lige nacija, novog natjecanja, s Italijom u Lisabonu 10. rujna.

"Još uvijek nismo proučavali Italiju jer se zasad spremamo samo za utakmicu s Hrvatskom. Taj susret nam je jednako bitan kao i onaj s Italijom“, rekao je Silva koji u 26 utakmica za Portugal zabio 12 golova. Portugal je ljetos na svjetskom prvenstvu ispao u osmini finala od Urugvaja a sada neće biti deset igrača s prvenstva, uključujući Ronalda koji je dobio izbornikovo dopuštenje da izostane kako bi se bolje prilagodio na novi klub Juventus.

"Svi novi igrači mogu pomoći. Kada dolaze ovdje u reprezentaciju, dolaze s velikim očekivanjima, i željom da daju sve od sebe“, naglasio je Silva. Njega je ljetos Milan poslao na jednogodišnju posudbu u Sevillu.

Izbornik Fernando Santos je prije nekoliko dana rekao kako je glavni cilj izgradnja momčadi sposobne za obranu naslova prvaka Europe na prvenstvu 2020. godine.

"No, prije tog prvenstva nas čeka Liga nacija. Imamo velika očekivanja na svakom natjecanju, pa tako i tome, jer mi uvijek želimo pobijediti. Dat ćemo sve od sebe u Ligi nacija“, poručio je Silva.

Bernardo Silva, 24-godišnji krilni igrač Manchester Citija, smatra da će im nedostajati 33-godišnji kapetan. Ronaldo je, naime, u 154 utakmice za Portugal zabio 85 golova te je igra uglavnom bila podređena njemu.

"Uvijek kada nije tu, Cristiano nam nedostaje. To je normalno. No oni koji će igrati dat će sve od sebe da ga nadomjeste“, rekao je Bernardo Silva iza kojega je 30 nastupa u nacionalnom dresu.

"Svjesni smo da igramo protiv svjetskih doprvaka, a onda i protiv Italije. Mi želimo osvojiti Ligu nacija, uvijek nastojimo pobijediti, pa ćemo dati sve od sebe kako bi smo ostvarili taj cilj“, zaključio je.

Portugal je 2016. godine osvojio Europsko prvenstvo a u osmini finala je na produžetke svladao Hrvatsku s 1-0. Time je nastavio pobjedničku seriju nad momcima u kockastim dresovima. Godine 2013. pobijedio ih je s 1-0, 2005. je bio bolji s 2-0, a 1996. je slavio s 3-0.

Linker
19. travanj 2024 04:30