Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
POGLED NA BROJKE

HRVATSKA IMA ČAK 28 PUTA SKUPLJU MOMČAD OD AZERBAJDŽANA Pogledajte koji su Dalićevi izabranici trenutno najskuplji u svlačionici Vatrenih

Piše: HinaObjavljeno: 20. ožujak 2019. 12:07

Hrvatska nogometna reprezentacija do sada je dva puta igrala protiv Azerbajdžana upisavši pobjedu i remi.

Oba susreta igrali smo u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. u Francuskoj.

U prvom susretu igranom 13. listopada 2014. u Osijeku 'Vatreni' su slavili 6-0, a strijelci su bili Andrej Kramarić (11), Ivan Perišić (34, 45), Marcelo Brozović (45+2), Luka Modrić (56-11m) i Rašad Sadigov (61-ag).

Pobjedom protiv Azerbajdžana hrvatska reprezentacija je prvi put nakon 20 godina otvorila jedne kvalifikacije s tri pobjede nakon što je u prva dva kola slavila protiv Malte (2-0) i Bugarske (1-0). Inspirirani sjajnom atmosferom s tribina osječkog stadiona Gradski vrt, izabranici Nike Kovača odigrali su sjajno, posebice prvo poluvrijeme u kojem su zabili četiri gola.

Nažalost, uzvrat u Bakuu 3. rujna iduće godine nije ponudio dobre vijesti. Utakmica je završila 0-0, a Robert Prosinečki je nadmudrio Niku Kovača.

Hrvatska je dominirala od prve minute, imala je 68 posto posjeda lopte, 17 udaraca i pet kornera, no nije uspjela slomiti obranu Azera. U idućem kolu 'Vatreni' su izgubili na gostovanju u Norveškoj, Kovač je dobio otkaz, a umjesto njega reprezentaciju je preuzeo Ante Čačić.

U posljednja dva kola Hrvatska je pobijedila Bugarsku (3-0) i Maltu (1-0) plasiravši se na EP u Francuskoj.

Zanimljivo, Azerbajdžan je u kvalifikacijama za EP 2016. vodio Robert Prosinečki, a sada je na njihovoj klupi Nikola Jurčević.

Soccer Football - 2018 World Cup Qualifications - Europe - Croatia vs Greece - Stadion Maksimir, Zagreb, Croatia - November 9, 2017   Croatia's Luka Modric and Ivan Rakitic (C) in action with Greece's Anastasios Bakasetas            REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic / REUTERS
Rakitić i Modrić

Vatreni 28 puta skuplji od Azerbajdžana

Hrvatska nogometna reprezentacija procijenjena je na 396 milijuna eura, a Azerbajdžan na svega 13.58 milijuna eura prema podacima portala transfermarkt.

Najvrijedniji igrač u Dalićevoj svlačionici je Ivan Rakitić koji je procijenjen na 50 milijuna eura.

Marcelo Brozović vrijedi 45 milijuna eura, a Ivan Perišić, Mateo Kovačić, Ante Rebić i Andrej Kramarić po 35 milijuna eura. Najbolji nogometaš svijeta Luka Modrić procijenjen je na 25 milijuna eura.

U redovima Azerbajdžana samo pet igrača vrijede milijun eura ili više.

Najskuplji je brazilski veznjak Richard Almeida koji je procijenjen na 1.5 milijuna eura. Almeida je rođen u Sao Paulu, a u Karabag je stigao 2012. iz portugalskog Gil Vicentea. Za reprezentaciju Azerbajdžana je debitirao 2017. godine, a do sada je sakupio 14 nastupa postigavši tri gola.

Branič Karabaga Maksim Medvedev vrijedi 1.2 milijuna eura, a njegovi klupski suigrači veznjak Qara Qarajev, branič Bodavi Husejnov i krilo Mahir Madatov po milijun eura

HRVATSKA - 396 milijuna eura

Ivan Rakitić (Barcelona ) - 50 milijuna eura

Marcelo Brozović (Inter) - 45

Ivan Perišić (Inter) - 35

Mateo Kovačić (Chelsea) - 35

Andrej Kramarić (Hoffenheim) - 35

Ante Rebić (Eintracht) - 35

AZERBAJDŽAN - 13.58 milijuna eura

Richard Almeida (Karabag) - 1.5 milijuna eura

Maksim Medvedev (Karabag) - 1.2

Qara Qarajev (Karabag) - 1

Bodavi Husejnov (Karabag) - 1

Mahir Madatov (Karabag) - 1

Linker
20. travanj 2024 20:57