Foto: Ranko Suvar / CROPIX
IZBORNIK UOČI FINSKE

HRVATSKA NEMA PRAVO NA KIKS, ČAČIĆA NE BRINE NAJAVLJENI BOJKOT ARMADE 'Ja kao izbornik nigdje nisam doživio da nismo imali atmosferu'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 05. listopad 2017. 21:54

Hrvatskoj igra samo pobjeda, a izbornik Ante Čačić nema nimalo dvojbe oko onoga što je pred njegovim izabranicima pa i sam ističe da je pobjeda na Rujevici – imperativ.

- Nas čeka vrlo zahtjevna utakmica u kojoj se tri boda nameću kao imperativ i od krucijalne su važnosti za naše ciljeve. Protiv sebe imamo momčad koja ima čvrsti obrambeni gard, koja i kad gubi to bude tijesno. Pobijedili su posljednje dvije utakmice što znači da su u pozitivnom tonusu, ali držim da će biti ključno kakvi ćemo mi biti. Ne dvojim da smo svjesni da je ispred nas zadnje okupljanje koje rješava hoćemo li vidjeti Svjetsko prvenstvo gdje nam je i mjesto, a uočio sam kod igrača mobilno stanje, svjesni su trenutka – rekao je Čačić pa posebno naglasio:

Zagreb, 030917.
Stadion Maksimir.
Europska kvalifikacijska utakmica, nastavak prekinutog susreta reprezentacije Hrvatske i Kosova za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.
Na fotografiji: Ante Cacic.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX / CROPIX

- Nas se pita, ide nam na ruku što u ovom trenutku, kada je puno kiše palo, igramo na Rujevici, gdje će nam travnjak odgovarati jer će nas gosti dočekati u gustoj formaciji na svojoj polovici. Finska će sigurno čekati našu nestrpljivost, pogrešku i zbog toga moramo biti koncentrirani i agresivni, dovoljno raspoloženi i s brzim protokom lopte dovesti našu kvalitetu u situaciju da poentira.

S obzirom na brojne izostanke i probleme s ozljedama za očekivati je promjene u samoj momčadi. Hoće li se odnositi samo na imena ili i na neke formacijske promjene?

Zagreb, 021017.
Stadion u Makrimiru, igraliste Htrec Kacian.
Trening hrvatske nogometne reprezentacije u sklopu priprema za kvalifikacijske utakmice protiv reprezentacije Finske i Ukrajine za SP u Rusiji 2018.
Na fotografiji: Ante Cacic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Gorsic / CROPIX

- Teško je u praktički samo jednom ozbiljnom treningu promijeniti formaciju. Od dana okupljanja do utakmice malo je mogućnosti za napraviti dva ozbiljna treninga, dva dana se izgube na rekuperaciju. Ali mi imamo određenu šprancu u igri, imamo igrače za koje sam siguran da u ovom trenutku mogu odgovoriti na zahtjeve jedne ovakve utakmice. Bit će samo nova lica, ništa drugo.

Armada je najavila bojkot utakmice, kakvu vi atmosferu očekujete na Rujevici?

- Ja kao izbornik nigdje nisam doživio da nismo imali atmosferu. Nismo je imali samo na utakmicama na kojima nismo imali gledatelja, a na svakoj na kojoj su bili zdušno su navijali za Hrvatsku. Pojedinačna iskakanja na utakmici ne želim komentirati jer nije moj posao, ali činjenica je da hrvatski čovjek voli hrvatsku reprezentaciju, a reprezentacija s ovakvim igračima su zaista na diku i na ponos svih nas.

Linker
24. travanj 2024 02:07