Zagreb, 030917.
Stadion Maksimir.
Europska kvalifikacijska utakmica, nastavak prekinutog susreta reprezentacije Hrvatske i Kosova za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.
Na fotografiji: Domagoj Vida, Danijel Subasic, Luka Modric, Dejan Lovren.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Foto: Boris Kovacev / CROPIX

POREDAK NAJBOLJIH

HRVATSKA PALA NA NAJNOVIJOJ LJESTVICI FIFE Vatreni nakon kiksa u Turskoj sve dalje od vrha svjetskog nogometa, Njemačka svrgnula Brazil za broj 1

AUTOR:
  • Hina

 • OBJAVLJENO:
 • 14.09.2017. u 11:18

 • Hrvatska nogometna reprezentacija pala je dva mjesta na najnovijoj FIFA-inoj ljestvici koja je objavljena u četvrtak i sada je 18. reprezentacija svijeta, dok se na prvo mjesto vratila Njemačka.

  Njemačka je s prve pozicije svrgnula Brazil nakon dvije uvjerljive pobjede u kvalifikacijama za SP 2018. protiv Češke i Norveške. Rezultati kvalifikacijskih utakmica za SP u Rusiji koje su se igrale početkom mjeseca dosta su utjecale na raspored na ljestvici. Portugal se popeo tri mjesta, sa šeste na treću poziciju, Argentina je četvrta, pala je jedno mjesto nakon dva neodlučena rezultata u južnoameričkim kvalifikacijama.

  Belgija se popela s devete na petu poziciju nakon pobjeda nad Gibraltarom i Grčkom. Poljska je pala jedno mjesto, na šestu poziciju, Švicarska se sa četvrte spustila na sedmu poziciju, dok je Francuska napredovala dva mjesta, do osme pozicije. Čile je pao dva mjesta, na deveto mjesto, a Kolumbija sa 10. na osmo.

  Od hrvatskih suparnika u kvalifikacijskoj skupini I, Island je 22. nakon pada od sva mjesta. Sljedeći suparnik "vatrenih", Ukrajina, napredovala je tri mjesta i sada je 24. reprezentacija svijeta, Turska, koja je slavila protiv Hrvatske 1-0, napredovala je šest mjesta, do 27. pozicije. Finska, protiv koje Hrvatska igra zadnju kvalifikacijsku utakmicu u skupini u Osijeku 6. listopada, upisala je najveći napredak, od čak 23 mjesta, i sada se nalazi na 87. poziciji. Kosovo je 184. reprezentacija svijeta nakon pada od četiri mjesta.